Suoraan sisältöön

30.11.2011 Outi Alanko-Kahiluodon ym. aloite asunnottomien tilapäismajoituksen lisäämisestä

30.11.2011 Outi Alanko-Kahiluodon ym. aloite asunnottomien tilapäismajoituksen lisäämisestä

Valtuustoaloite asunnottomien tilapäismajoituksen lisäämiseksi

Asunnottomien tilapäismajoituksen paikkoja on Helsingissä liian vähän: Hietaniemenkadun palvelukeskuksen ulkopuolelle jäi viime kuussa 84 asunnotonta, taivasalle jääviä on joka ilta. Helsingin kaupungin Asumisen tuki -palvelun työntekijöiden mukaan jonot pienasuntoihin, solutukiasuntoihin ja tukikoteihin on pisimmät kymmeneen vuoteen.

Asunnottomuus on Helsingissä selvästi jälleen kriisiytynyt. Pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisessä ollaan onnistuttu, mutta tästä huolimatta asunnottomuus kasvaa Helsingissä koko ajan. Helsinki on kallis paikka asua eikä vuokra-asuntoja riitä kaikille. Myös asuntolapaikkojen määrä Helsingissä on vähentynyt kahdella sadalla viime talveen verrattuna. Tarvitaan nopeasti lisää tilapäismajoituksen paikkoja.

Pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelman 2008-2011 tavoitteena on ollut päästä eroon asuntola-asumisesta ja luoda pitkäaikaisasunnottomille pysyviä asumisratkaisuja. Paluuta Sahaajankadun ja Pursimiehenkadun tyyppisiin asuntoloihin ei enää ole, mutta tarve tilapäisasunnoille on silti edelleen olemassa. Hietanimenkadun palvelukeskuksen ja vanhakantaisten asuntoloiden välimaastoon tarvitaan selvästi myös välimuotoisia asumisyksiköitä, jossa voi asua kunnes pysyvämpi asunto löytyy.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Helsingin kaupunki etsii ja toteuttaa yhteistyössä
yleishyödyllisten järjestöjen kanssa mahdollisimman pikaisesti uusia väliaikaisen asumisen ratkaisuja.Valtuutettu Outi Alanko-Kahiluoto (Vihr.)

Alkuperäinen aloite (pdf)05.12.2019 18:35