Suoraan sisältöön

26.10.2011 Outi Alanko-Kahiluodon ym. aloite Herttoniemen Karhutien osittaisesta muuttamisesta pihakaduksi

26.10.2011 Outi Alanko-Kahiluodon ym. aloite Herttoniemen Karhutien osittaisesta muuttamisesta pihakaduksi

Aloite Herttoniemen Karhutien osittaisesta muuttamisesta pihakaduksi

Karhutien numero 25:sta alkavien asuinrakennusten tontit samoin kuin Ahmatien koulun tontti Karhutien ja Ahmatien puoleisilla sivuilIaan liittyvät ajorataan ilman jalkakäytävää. Jalkakäytävän puuttuminen heikentää merkittävästi alueella asuvien ja Ahmatien koulua käyvien turvallisuutta.

Rivitalojen edustojen istutukset ja talviaikaan lumipenkat heikentävät näkyvyyttä, minkä vuoksi kotoaan tai koulun pihalta lähtevä lapsi saattaa havaita lähestyvän auton vasta astuttuaan kadulle. Liikenneturvallisuutta heikentää lisäksi se, että monet autoilijat - varsinkin ammattiautoilijat - oikaisevat Herttoniemen kirjaston ja kirkon välisen Hiihtomäentien osuuden Karhutien kautta, joka on alueella asuvien lasten koulutie. Läpiajoa käyttävien autojen tilannenopeudet ovat kadun kapeuteen nähden usein vaarallisen korkeita, eikä väistäminen jalkakäytävän puuttuessa ole mahdollista. Puuttuvien jalkakäytävien lisääminen jälkeenpäin olisi puolestaan mahdollista vain tonteille rakentamalla. Tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, koska tonttia talojen edustalla on vain muutama metri.

Esitän, että kaupunki tutkii mahdollisuutta muuttaa Karhutie pihakaduksi sen kapeimmalta ja jalankulkijan kannalta vaarallisimmalta osuudelta (noin Karhutie 25-28 välinen osuus). Tämä olisi taloudellinen ja tehokas tapa varmistaa kotioveltaan ja koulun pihalta poistuvien asukkaiden ja koululaisten turvallinen liikkuminen.
 

Vtt Outi Alanko-Kahiluoto (Vihr.)

 

Alkuperäinen aloite (pdf-tiedosto)05.12.2019 18:31