Suoraan sisältöön

30.11.2011 Outi Alanko-Kahiluodon ym. aloite asunnottomien Yökahvila Kalkkersin aukiolon lisäämisestä

30.11.2011 Outi Alanko-Kahiluodon ym. aloite asunnottomien Yökahvila Kalkkersin aukiolon lisäämisestä

Valtuustoaloite asunnottomien Yökahvila Kalkkersin pitämiseksi auki joka viikko

Asunnottomuus on Helsingissä jälleen kriisiytynyt. Asuntolapaikkojen määrä Helsingissä on vähentynyt kahdella sadalla viime talveen verrattuna. Helsingin kaupungin Asumisen tuki -palvelun työntekijöiden mukaan jonot pienasuntoihin, solutukiasuntoihin ja tukikoteihin on pisimmät kymmeneen vuoteen. Hietaniemenkadun palvelukeskuksen ulkopuolelle jäi lokakuussa 84 asunnotonta, taivasalle jääviä on joka ilta.
Vailla Vakinaista Asuntoa ry:n (VVA) ylläpitämässä Yökahvila Kalkkersissa ilman yösijaa jäävät asunnottomat voivat oleskella yön yli. Resurssien vähäisyyden vuoksi VV A voi pitää yökahvilaa auki vain joka toinen viikko.

Helsingin kaupungin on tultava avuksi, jotta Yökahvila Kalkkers voitaisiin pitää avoinna joka viikko ja joka yö. Tämä ei ratkaise Helsingissä kytevää asunnottomuuskriisiä, vaan lisäksi tarvitaan lisää tilapäismajoituksen paikkoja. Yökahvila Kalkkers on kuitenkin jo olemassa oleva tila, jonka avulla asunnottomuuskriisiä voidaan lievittää, kunnes Helsinki saa järjestettyä lisää tilapäismajoituksen paikkoja.

Me allekirjoittaneet kaupunginvaltuutetut esitämmekin, että Helsingin kaupunki tulee avuksi, jotta Vailla vakinaista asuntoa ry:n ylläpitämä Yökahvila Kalkkers voidaan pitää avoinna joka viikko kaikkina öinä.


Valtuutettu Outi Alanko-Kahiluoto (Vihr.)

Alkuperäinen aloite (pdf)05.12.2019 18:35