Suoraan sisältöön

Vaikuta verkossa


Helsinkiläisten osallistumismahdollisuudet on koottu osoitteeseen osallistu.helsinki. Siirry tästä »


Verkossa on tarjolla erilaisia työkaluja, joiden avulla voit osallistua kaupungin kehittämiseen silloin kun sinulle parhaiten sopii.

Osallistuvassa budjetoinnissa kaupunki avaa vuosittain 4,4 miljoonaa euroa kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen. Helsinkiläiset äänestävät annetuista ideoista OmaStadi.hel.fi-sivustolla, ja eniten ääniä saaneet ideat toteutetaan. 

Nuorten vaikuttamisjärjestelmä Ruutin sivuilla 13-20-vuotiaat helsinkiläiset voivat lähettää omia ideoita, osallistua keskusteluun, kommentoida ja kannattaa toisten ajatuksia, saada apua omaan tekemiseen sekä lähteä mukaan uuteen porukkaan.

Helsingin kaupungin palautejärjestelmä on yksi luukku kaikille ehdotuksille, kysymyksille, palautteille, mielipiteille, kiitoksille ja moitteille. Kysymykset ohjataan sähköisesti asiasta vastaavalle työntekijälle. Kommentteja on mahdollista julkaista myös muille kaupunkilaisille.

Kerro kantasi -palvelussa kuntalaiset voivat kertoa mielipiteensä ja tulla kuulluksi erityyppisistä valmisteluun tulevista tai valmistelussa jo olevista asioista.

Palvelukartalla voi antaa palautetta suoraan esimerkiksi koululaisten iltapäivätoiminnan pisteestä tai lähikirjaston palveluista vastaaville.

Oikeusministeriön ylläpitää sivustoa vaikuttamiskanavista. Sivustolta löytyvät esimerkiksi kansalaisaloite ja kuntalaisaloitepalvelu, kuntalaisten kuulemiseen tarkoitettu Otakantaa.fi palvelu sekä lausuntopalvelu, jossa kuka tahansa voi antaa valtion- tai kunnanhallinnossa lausuntokierroksella olevasta asiasta oman ’lausuntonsa’. Sivustolta löytyvät myös nuortenideat.fi palvelu sekä vaaleista kertova sivusto vaalit.fi

Katso myös: Selaa ja etsi päätöksiä05.03.2021 11:33