Suoraan sisältöön

Vaikuta verkossa

Verkossa on tarjolla erilaisia työkaluja, joiden avulla voit osallistua kaupungin kehittämiseen silloin kun sinulle parhaiten sopii.

Osallistuvassa budjetoinnissa kaupunki avaa vuosittain 4,4 miljoonaa euroa kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen. Helsinkiläiset äänestävät annetuista ideoista OmaStadi.hel.fi-sivustolla, ja eniten ääniä saaneet ideat toteutetaan. 

Helsingin kaupungin palautejärjestelmä on yksi luukku kaikille ehdotuksille, kysymyksille, palautteille, mielipiteille, kiitoksille ja moitteille. Kysymykset ohjataan sähköisesti asiasta vastaavalle työntekijälle. Kommentteja on mahdollista julkaista myös muille kaupunkilaisille.

Helsinki-sovellus on koko kaupunki taskussasi. Nyt beta-version ensimmäisessä vaiheessa sen kautta on helppo lähettää palautetta, sillä sijaintitieto tulee mobiililaitteesta automaattisesti.

Kerro kantasi -palvelussa kuntalaiset voivat kertoa mielipiteensä ja tulla kuulluksi erityyppisistä valmisteluun tulevista tai valmistelussa jo olevista asioista.

Palvelukartalla voi antaa palautetta suoraan esimerkiksi koululaisten iltapäivätoiminnan pisteestä tai lähikirjaston palveluista vastaaville.

Ruuti-vaikuttamisjärjestelmän sivuilla 13-20-vuotiaat helsinkiläiset voivat lähettää omia ideoita, osallistua keskusteluun, kommentoida ja kannattaa toisten ajatuksia, saada apua omaan tekemiseen sekä lähteä mukaan uuteen porukkaan.

Demokratia.fi-sivusto kokoaa oikeusministeriön ylläpitämiä vaikuttamiskanavia. Sivustolta löytyvät esimerkiksi kansalaisaloite ja kuntalaisaloitepalvelu, kuntalaisten kuulemiseen tarkoitettu Otakantaa.fi palvelu sekä lausuntopalvelu, jossa kuka tahansa voi antaa valtion- tai kunnanhallinnossa lausuntokierroksella olevasta asiasta oman ’lausuntonsa’. Sivustolta löytyvät myös nuortenideat.fi palvelu sekä vaaleista kertova sivusto vaalit.fi

Selaa ja etsi päätöksiäJAA
07.10.2019 17:19