Suoraan sisältöön

Villinki, P 60° 9,376' ja I 25° 6,499'


Avaa suurempi kartta
Osoite:
Villinki
00850 Helsinki


Ajankohtaista:
Liikennöitsijä
Vesireittiliikenne
Kalastus
Pidä Saaristo siistinä - Imytyhjennyspaikat
Veneily
Saaristossa
Pidä saaristo siistinä
Saaristossa

Toimipisteen kuvaus:
Villingin saariryhmä sijaitsee Itä-Helsingissä, lähellä Jollasta ja Santahaminaa. Se kuuluu Helsingin saariston kuvatuimpiin kohteisiin luonnon ja vanhojen huviloiden vuoksi.

Länsi-Villingissä on yksityishuviloita sekä kartano. Saaren sisäosissa voi liikkua jokamiehenoikeudella. Saareen kannattaa tutustua kävelemällä saaristopolkuja ristiin rastiin.
Villingissä voidaan nähdä merkkejä entisajan huvilaelämästä. Museovirasto onkin luokitellut saaren kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi ympäristöksi.

Villingissä on asunut kalastajia 1700-luvulta lähtien. Huvilasaari siitä tuli 1800-luvun puolivälin jälkeen. Osa huviloita on rakennuttu sittemmin vielä 1960-luvulla. Saareen on tultu soutaen, purjehtien, aikoinaan höyryalus S/S Willingellä ja myöhemmin myös taksiveneellä.
Helsingin ja Uudenmaan näkövammaiset RY:llä on saaressa lomakoti. Tämän lisäksi Villingissä ei ole tällä hetkellä oikeastaan mitään palveluita tai fasiliteetteja.
Saaren länsipuolella, Villinginlahdella on myös arkkitehtien maja.
Itäisen saariston asemakaavan tavoitteena on kehittää saariston ympärivuotista käyttöä, sekä lisätä virkistyksen ja matkailun mahdollisuuksia. Asemakaavan lisäksi Villinki ja Itä-Villinki ovat valikoituneet myös Helsingin saariston kehitettäviksi tähtikohteiksi. Saaret ovat kuitenkin vielä nykyisellään lähes suljettuja.
Itä-Villingissä on rannikkotykistön vartiolinnake ja sinne on maihinnousukielto.

Itä-Helsingin saaristoristeilyillä ajetaan Villingin ohi. Saareen pääsyä voi tiedustella liikennöitsijöiltä, linkki alla.
Villlingin lomakodin vieraslaituri sijaitsee saaren länsipuolella Kristallilahdessa. Mutta varsinaista vierasvenesatamaa ei saaresta löydy. Kunnollisia laitureita vierasveneille vasta mietitään.

Saaren länsipuolella voi retkeillä jokamiehenoikeudella.

Helsingin ja Uudenmaan näkövammaiset RY:llä on saaressa lomakoti. Tämän lisäksi Villingissä ei ole tällä hetkellä oikeastaan mitään palveluita tai fasiliteetteja.


Muualla verkossa:
Taksivene ilman ennakkovarausta 0306363700 , Jokamiehenoikeudet

Toiminnasta vastaa:
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, Liikunta
Kuva kohteestaSuomeksi | På svenska » | In English »