Suoraan sisältöön

Aikuisten puheterapia


Avaa suurempi kartta
Osoite:
Lääkärinkatu 8, rak. 1 F-rappu
00250 Helsinki

Postiosoite:
Aikuisten puheterapia, PL 6600, 00099 Helsingin kaupunki

Puhelin: +358 9 310 4701

Jos sinulla on hengitysinfektion tai koronavirustartunnan oireita, jää kotiin sairastamaan. Sinun ei tarvitse hakeutua testiin, jos oireesi ovat lieviä.

Jos oireesi pitkittyvät tai tarvitset ammattilaisen arvion, tee oirearvio omaolo.fi-palvelussa tai kysy neuvoa www.hel.fi-sivujen chatbotista (livechat-mahdollisuus arkisin klo 9-14). Jos et pysty tekemään oirearviota, soita koronavirusneuvontaan, p. 09 310 10024 ma-pe klo 8-16.

Jos sinulla on vakavampia oireita, kuten hengenahdistusta tai heikkenevä yleisvointi ja mietit päivystykseen hakeutumista, soita päivystysapuun, p. 116 117. Hätätilanteessa soita hätänumeroon 112 (esimerkiksi äkillinen rintakipu).

Toimipisteen kuvaus:
Aikuisten puheterapia on tarkoitettu sinulle, jos sinulla on vaikeuksia tuottaa tai ymmärtää puhetta tai vaikeuksia niellä. Arvioimme ja kuntoutamme puheen, kielen, kommunikaation tai nielemisen häiriöitä ja määrittelemme niiden vaikeusasteen. Selvitämme myös, miten oireet vaikuttavat arkiseen kommunikaatioosi ja päivittäiseen selviytymiseesi.

Käymme tilannetta läpi yhdessä asiakkaan ja hänen läheistensä kanssa. Kuntoutuksen avulla pyrimme kohentamaan puheen tuottoa ja ymmärtämistä, lukemista ja kirjoittamista sekä nielemistä. Voimme antaa myös ohjeita ruokiin ja ruokailutapoihin, jotka helpottavat nielemistä. Jos kommunikaatiohäiriösi on vakava, etsimme puhetta tukevia ja korjaavia keinoja.

Pääset asiakkaaksemme lääkärin lähetteellä. Saat lähetteen geriatrian poliklinikalta, omalta terveysasemaltasi, kotihoidosta tai sairaalan osastolta.

Toiminnasta vastaa:
Sosiaali- ja terveystoimialaSuomeksi | På svenska » | In English »