Ajankohtaista osallistumisessa

Osallistumisen ajankohtaisista asioista, kuten asukastilaisuuksista ja -kyselyistä sekä kommentoitavina olevista kaavoista kerrotaan tämän sivun uutisissa. Sivulta pääsee alkuun siitä, missä kaupungin suunnitteluun ja päätöksiin voi vaikuttaa.

Uutisia

Kerro kartalla -karttapalvelussa kerätään kuntalaisten mielipiteitä ja havaintoja. Kyselyitä järjestetään ajankohtaisista aiheista ja suunnitelmista. Ideoita ja huomioita käytetään hyväksi jatkosuunnittelussa.

Kerro Kantasi -palvelussa kuntalaiset voivat kertoa mielipiteensä ja tulla kuulluksi erityyppisistä valmisteluun tulevista tai valmistelussa jo olevista asioista.

Kaupunkisuunnitteluun voi osallistua kommentein ja keskusteluissa

Kaupungin sivuilta saa tietoa ajankohtaisesta kaavoituksesta ja liikennesuunnittelusta. Kaavoituksen kulkuun tutustumalla selviää, koska suunnitteluun voi vaikuttaa.

Suunnittelutyön alkuvaiheessa nähtäville asetetaan osallistumis- ja arviointisuunnitelma, myöhemmin kaavaluonnos valmistelumateriaaleineen ja lopulta kaavaehdotukset, joissa on muistutusaika käynnissä. Kannanottoja niistä voi toimittaa kaupungin kirjaamoon

Ajankohtaisiin suunnitelmiin liittyvää kaupunkisuunnittelun keskustelua käydään etenkin Kampin Laiturilla.

Suunnitteluhankkeiden etenemistä voi seurata myös Helsingin karttapalvelussa.

Uutta Helsinkiä -sivusto kertoo yleisemmin kaupungin uusien asuin- ja työpaikka-alueiden rakentamisesta.

Katujen ja puistojen suunnitteluun voi tutustua ja osallistua rakennusviraston sivujen kautta. Suunnitteluun osallistutaan ottamalla yhteyttä suunnittelijoihin, osallistumalla suunnitelmien esittelytilaisuuksiin ja vastaamalla asukaskyselyihin.

Suoremmin voi vaikuttaa auttamalla yhteisten alueiden hoitoa Puistokummina. Kummeja on jo 500.

Ruuti on helsinkiläisten nuorten oma vaikuttamisjärjestelmä. Ruuti on sitä, että nuoret vaikuttavat ja haluavat tehdä Helsingistä paremman kaupungin. Lisää osoitteessa Ruuti.net.

Päätöksenteon seuraaminen

Kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen sekä lautakuntien esityslistoihin voi tutustua ennen kokouksia päätöksentekosivuilla. Sivuilta löytyvät myös tiedot luottamuselinten jäsenistä, joihin voi olla yhteydessä.

Päätökset-palvelussa näkee esimerkiksi lähialueen päätökset kartalla ja uusimmat päätökset nopealla silmäyksellä.

Virastot ja liikelaitokset kertovat sivuillaan ajankohtaisista hankkeista ja keskustelutilaisuuksista. Tilaisuuksista ja kyselyistä uutisoidaan kootusti tällä sivulla.

Tulevia tapahtumia: osallisuus, asukastoiminta, vaikuttaminen

Asukastilaisuus: Gunillantien asemakaavan muutos

Laajasalon kirkko

Laajasaloon, osoitteeseen Gunillantie 3 suunnitellaan entisen lämpökeskuksen tilalle asuinkerrostaloja ja Heka Oy:n uutta huoltovarikkoa. Lisää »