Ajankohtaista osallistumisessa

Osallistumisen ajankohtaisista asioista, kuten asukastilaisuuksista ja -kyselyistä sekä kommentoitavina olevista kaavoista kerrotaan tämän sivun uutisissa. Sivulta pääsee alkuun siitä, missä kaupungin suunnitteluun ja päätöksiin voi vaikuttaa.


Uutisia


Kerro kartalla -karttapalvelussa kerätään kuntalaisten mielipiteitä ja havaintoja. Kyselyitä järjestetään ajankohtaisista aiheista ja suunnitelmista. Ideoita ja huomioita käytetään hyväksi jatkosuunnittelussa.

Kerro Kantasi -palvelussa kuntalaiset voivat kertoa mielipiteensä ja tulla kuulluksi erityyppisistä valmisteluun tulevista tai valmistelussa jo olevista asioista.

Kaupunkisuunnitteluun voi osallistua kommentein ja keskusteluissa

Kaupungin sivuilta saa tietoa ajankohtaisesta kaavoituksesta ja liikennesuunnittelusta. Kaavoituksen kulkuun tutustumalla selviää, koska suunnitteluun voi vaikuttaa.

Suunnittelutyön alkuvaiheessa nähtäville asetetaan osallistumis- ja arviointisuunnitelma, myöhemmin kaavaluonnos valmistelumateriaaleineen ja lopulta kaavaehdotukset, joissa on muistutusaika käynnissä. Kannanottoja niistä voi toimittaa kaupungin kirjaamoon

Ajankohtaisiin suunnitelmiin liittyvää kaupunkisuunnittelun keskustelua käydään etenkin Kampin Laiturilla.

Suunnitteluhankkeiden etenemistä voi seurata myös Helsingin karttapalvelussa.

Uutta Helsinkiä -sivusto kertoo yleisemmin kaupungin uusien asuin- ja työpaikka-alueiden rakentamisesta.

Katujen ja puistojen suunnitteluun voi tutustua ja osallistua rakennusviraston sivujen kautta. Suunnitteluun osallistutaan ottamalla yhteyttä suunnittelijoihin, osallistumalla suunnitelmien esittelytilaisuuksiin ja vastaamalla asukaskyselyihin.

Suoremmin voi vaikuttaa auttamalla yhteisten alueiden hoitoa Puistokummina. Kummeja on jo 500.

Ruuti on helsinkiläisten nuorten oma vaikuttamisjärjestelmä. Ruuti on sitä, että nuoret vaikuttavat ja haluavat tehdä Helsingistä paremman kaupungin. Lisää osoitteessa Ruuti.net.

Päätöksenteon seuraaminen

Kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen sekä lautakuntien esityslistoihin voi tutustua ennen kokouksia päätöksentekosivuilla. Sivuilta löytyvät myös tiedot luottamuselinten jäsenistä, joihin voi olla yhteydessä.

Päätökset-palvelussa näkee esimerkiksi lähialueen päätökset kartalla ja uusimmat päätökset nopealla silmäyksellä.

Virastot ja liikelaitokset kertovat sivuillaan ajankohtaisista hankkeista ja keskustelutilaisuuksista. Tilaisuuksista ja kyselyistä uutisoidaan kootusti tällä sivulla.

Tulevia tapahtumia: osallisuus, asukastoiminta, vaikuttaminen

pe

12:00

Karaokea!

Kumppanuustalo Hanna

Kumppanuustalo Hannassa saavat sirkuttaa niin satakielet kuin raakkua variksetkin!Kumppanuustalo Hannassa saavat sirkuttaa niin satakielet kuin raakkua variksetkin! Lisää »

ti

11:00

Hannan Halloween-juhlat

Kumppanuustalo Hanna

Kumppanuustalo Hannan Halloweenejä vietetään tiistaina 30.10. klo 11-14, tukikohtana Sturenkatu 12!Kumppanuustalo Hannan Halloweenejä vietetään tiistaina 30.10. klo 11-14, tukikohtana Sturenkatu 12! Lisää »

ti

10:00

ke

15:00

Lähde Utujoutsen matkaan!

Kumppanuustalo Hanna

Lähde Utujoutsen matkaan tutkimaan suhdetta omaan itseen luonnon ja taiteen välityksellä. Lähde Utujoutsen matkaan tutkimaan suhdetta omaan itseen luonnon ja taiteen välityksellä. Lisää »

ke

16:00

Retki Sinebrychoffin taidemuseoon 7.11.

Kumppanuustalo Hanna

Tervetuloa mukaan Kumppanuustalo Hannan retkelle Sinebrychoffin taidemuseoon (Bulevardi 40) keskiviikkona 7.11. klo 16-18!Tervetuloa mukaan Kumppanuustalo Hannan retkelle Sinebrychoffin taidemuseoon (Bulevardi 40) keskiviikkona 7.11. klo 16-18! Lisää »

la

11:00

Alppiharjun kotikaupunkipolun julkistaminen

Kumppanuustalo Hanna

Alppiharjun kotikaupunkipolun julkistaminen (Alppila Seura)Alppiharjun kotikaupunkipolun julkistaminen (Alppila Seura) Lisää »

<< < 1 2 > >>JAA
09.04.2018 12:36