Vapaaehtoistoiminta

Ajankohtaista

Vapaaehtoistyön neuvottelukunta edistää Helsingin kaupungin ja vapaaehtoisyhteisöjen välistä yhteistoimintaa.

Kulttuurikaverit

Kulttuurikaveritoiminta on kehitetty avuksi kaikille, joilla kulttuuritapahtumaan lähtemisen kynnys on korkea, joita yksin lähteminen ei houkuttele tai joille se on vaikeaa. Vapaaehtoiset kulttuurikaverit lähtevät seuraksi kulttuuritapahtumaan, varaavat liput ja tarvittaessa avustavat tai opastavat tapahtumapaikalle. Kulttuurikaveri on vapaaehtoinen, joka lähtee seuraksi erilaisiin kulttuuritapahtumiin. Kulttuurikaverin asiakas voi olla kuka tahansa helsinkiläinen, joka tarvitsee kulttuurikaverin seuraa tai apua kulttuurin pariin lähteäkseen. Toiminta on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Kulttuurikaveriksi pääsee koulutuksen kautta.
www.kulttuurikaveri.fi
 

Lasten kaupungin mummorinki

Kaupunginmuseon Lasten kaupungin mummorinkiin kuuluu tällä hetkellä parikymmentä vapaaehtoista museomummoa ja yksi vaari. Vapaaehtoiset ovat tehneet museon mummolassa kuukausittain 1–2 kolmen tunnin vuoroa. Kukin on toiminut mummona tai vaarina itse valitsemallaan tavalla ja kohdannut kävijät omasta persoonastaan käsin. Jotkut näyttävät miten sukkaa kudotaan, toiset lukevat loruja tai esittelevät 1970-luvun mummolan uutuuksia. Mummoilta on myös usein kysytty lastenkasvatuksesta ja Helsingin nähtävyyksistä. Lisää aiheesta kaupunginmuseon asiakaslehdestä Sofia 2/2014 (pdf).

Lasten kaupunki avataan toukokuussa 2016 osana aivan uudenlaista museokokonaisuutta. Senaatintorin kulmalla oleva kaupunginmuseo tulee olemaan avoin kohtaamispaikka, jonka neljästä kerroksesta löytyy värikäs yhdistelmä näyttelyitä, tapahtumia, sisäpihoja, nostalgiaa ja kahvilaa. Kaupunginmuseo tulee myös tarjoamaan uudenlaisia vapaaehtoistyön muotoja. Tietoa uudesta kaupunginmuseosta.

Lastensuojelun tukihenkilötoiminta

Etsimme tukihenkilöksi turvallisia aikuisia, joilla on oma elämäntilanne tasapainossa ja pystyvät sitoutumaan pitkäaikaiseen toimintaan. Toimintaan pääsee mukaan henkilökohtaisen haastattelun kautta, jonka perusteella valitaan lastensuojelun tukihenkilötoiminnan peruskurssille. Ajanvaraukset ja lisätiedot

Lastensuojelun tukiperhetoiminta

Etsimme turvallisia aikuisia, jotka ottaisivat lastensuojelun asiakaslapsen kerran kuussa viikonlopuksi omaan kotiinsa jakamaan tavallista arkea. Tukiperheenä voivat toimia eri elämäntilanteissa olevat henkilöt- lapsiperheet, pariskunnat tai sinkut. Oman elämäntilanteen tulee olla tasapainossa ja toimintaan pitää pystyä sitoutumaan n. kahdeksi vuodeksi. Tehtävään pääsee mukaan henkilökohtaisenvalmennuksen kautta. Alkuun pääsee soittamalla virka-aikaan 09 310 46981. Lue lisää

Ryhdy puistokummiksi

Puistokummi on viheralueilla toimiva vapaaehtoinen. Hän voi toimia itsenäisesti tai ohjatusti omien voimavarojensa mukaan. Rakennusvirastossa toimintaa koordinoi vapaaehtoistyön koordinaattori. Toiminnan ohjauksesta viheralueilla vastaavat erikseen nimetyt, alueelliset puistokummiohjaajat. Puistokummiohjaaja on puistokummin lähin yhdyshenkilö, kun tarvitaan neuvoja tai apua esim. roskien pois viennissä.

Puistokummiksi ilmoittaudutaan henkilökohtaisesti rakennusviraston asiakaspalvelussa, osoitteessa Pohjoinen Makasiinikatu 9, 00130 Helsinki. Asiakaspalvelija kirjaa kummin rekisteriin ja antaa hänelle välineet: roskapihdit, Hyvällä asialla -huomioliivin, vakuutuskortin, Puistokummin käsikirjan ja Puistokummikalenterin vapaaehtoistuntien merkitsemistä varten. Lisäksi kummi saa alueellisen ohjaajansa yhteystiedot. Lue lisää

Talkoot

Kaupunkilaiset voivat järjestää talkoita viheralueilla, kuten siivoustalkoita, lehtien haravoimistalkoita, sipulien istutustalkoita ja muita kunnostustalkoita. Rakennusviraston kanssa sovitaan talkoiden kohde ja välineiden lainaus.
Ota yhteyttä puistokummit@hel.fi

www.hyvakasvaa.fi

Vapaaehtoiseksi nuorisotaloille

Helsinki tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia toimia vapaaehtoisena nuorisotaloilla ja muissa nuorille suunnatuissa toiminnoissa. Mukaan voit tulla esim. seikkailu- tai tyttötoimintaan, monikulttuuriseen nuorisotyöhön tai tapahtumiin. Vapaaehtoisena voit olla joko tukena nuorisotalojen illoissa tai tulla jakamaan harrastuksistasi saamaasi osaamista. Valittavanasi on yli 60 toimipaikkaa ympäri Helsinkiä.

Vapaaehtoiseksi voi tulla kuka tahansa, joka haluaa toimia nuorten parissa ja on täyttänyt 18 vuotta. Tärkein tehtävä toiminnassa on olla läsnä – varsinainen toiminnan ohjaus ja vastuu nuorista on aina koulutetuilla nuoriso-ohjaajilla. Voit valita itsellesi sopivat työajat ja -tehtävät ja työskennellä omien resurssiesi mukaan. Lue lisääJAA
15.11.2017 16:09