Suoraan sisältöön

Asukasosallisuuden avustukset


Helsingin kaupunki avustaa helsinkiläisiä järjestöjä, yhteisöjä ja asukasryhmiä. Avustettavan toiminnan tulee kohdistua Helsingin kaupungin asukkaisiin. Lue lisää kaupungin myöntämistä avustuksista

Asukasosallisuuden avustuksia myönnetään asukastalojen ylläpitämiseen ja niiden toiminnan koordinointiin sekä asukasosallisuutta parantavien rakenteiden ja menetelmien kehittämiseen.

Asukasosallisuuden avustuslajeja ovat kerran vuodessa haettavat yleisavustus ja toiminta-avustus sekä ympäri vuoden haettava pienavustus. Avustusten myöntämisessä noudatetaan kaupunginhallituksen vahvistamia avustuskriteereitä.

Asukasosallisuuden pienavustusten haku vuodelle 2023 avataan tammikuussa.

Vuodelle 2022 on asukasosallisuuden avustuksiin varattu 1 096 000 euroa, joilla tuetaan asukastalojen ja -tilojen toimintaa sekä asukasosallisuuden projekteja.

Avustuksia haetaan asiointi.hel.fi-palvelussa.

Lisätiedot: Veli-Matti Hurtig (veli-matti.hurtig@hel.fi, puh. 09 310 32627)


Avustukset vuodelle 2024

Vuodelle 2024 haettavien asukasosallisuuden yleis- ja toiminta-avustusten hakuaika on 1.4.-2.5.2023 klo 16.00.

Yleistä Helsingin kaupungin avustuksista.

Kaupungin avustuksen yleisohjeen mukaan avustuksen saajan on uutta avustusta Helsingin kaupungilta hakiessaan toimitettava selvitys mahdollisten kaupungin aiemmin myöntämien avustusten käyttämisestä kaupungin edellyttämässä laajuudessa.

Asukasosallisuuden avustusten hakemisesta järjestetään keväällä 2023 infotilaisuus.

Lisätietoa asukasosallisuuden avustuksista20.12.2022 10:23