Suoraan sisältöön

Helsingin Ääni

Miltä Helsinki kuulostaa? Helsingin Ääni on äänimaisema, josta kaupunkilaiset ja kaupungissa vierailevat tunnistavat olevansa Helsingin kaupungin palvelujen piirissä. Helsingin kaupungin asiakaspalvelupisteissä hoidetaan satoja tuhansia puheluita kuukaudessa. Helsingin Ääni on luotu, jotta kaupungin palvelujen ympärille saadaan tunnistettava äänimaailma.

Neljä Helsingin virallista puheääntä yhdistyvät osaksi äänimaisemaa puhelin- ja tiedotepalveluissa. Helsingin oma äänimaisema kuuluu Helsingin kaupungin eri äänikontaktipisteissä. Tällaisia pisteitä ovat esimerkiksi virastojen asiakaspalvelut ja vastaanottotilat, puhelinvaihdepalvelut, tapahtumat ja äänimainokset. Helsinkiläinen on kohdannut uudet äänet asiakaspalveluissa jo tammikuusta lähtien.

 

Näin Helsingin Ääni syntyi vuonna 2013

Helsingin kaupungin puhelin- ja asiakaspalveluissa käytettävät puheäänet valittiin kaupungin työntekijöiden keskuudesta viime kesäkuussa. Sadat kaupungin työntekijät jättivät kilpailuun omia ääninäytteitään, joista kaupungin työntekijät ja tuomaristo valitsivat kaksi naisääntä ja kaksi miesääntä Helsingin kaupungin virallisiksi puheääniksi.

Hanke jatkui elokuussa, kun kaupunkilaisille tarjottiin mahdollisuus ehdottaa Helsingin tunnelmaa kuvaavia ääniä osaksi äänimaisemaa. Sadoista äänistä kärkikolmikkoon kaupunkilaisten äänestyksessä kipusivat lopulta raitiovaunu, lokit ja meri.
Kaupunkilaisten suosikkien pohjalta syyskuussa käynnistyi kaikille musiikista ja musiikin tekemisestä kiinnostuneille avoin sävellyskilpailu Helsingin äänimaisemasta. Sävellyskilpailussa voittajaksi valittiin Ladis Lao Roblesin Tässä on Helsingin Ääni.JAA
05.12.2019 17:26