Suoraan sisältöön

Kiertotalouspalvelut

Useissa kaupungin kirjastoissa on saatavilla erilaisia välineitä joko käytettäväksi kirjastoissa tai kotiin lainattavaksi. Valikoimiin kuuluu muun muassa energiankulutusmittareita, pelikonsoleita, lautapelejä, soittimia, ompelukoneita, roskapihtejä, kävelysauvoja ja muita kuntoiluvälineitä sekä erilaisia välineitä ulkopeleihin. Monista kirjastoista voi myös varata käyttöön eri kokoisia työskentely- ja kokoushuoneita sekä näyttelytiloja. Kirjaston lainattaviin esineisiin voit tutustua tarkemmin kirjaston verkkosivuilla (linkki lisätiedoissa).

Pakilan työkeskus, Uusix-verstaat ja Staran kierrätyskeskus tarjoavat kiertotaloutta ja kestävää kulutusta edistäviä palveluja Helsingissä. Ne korjaavat, kunnostavat ja myyvät muun muassa käytettyjä tavaroita, kalusteita, polkupyöriä ja työkaluja sekä valmistavat kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista uusiotuotteita. Staran kierrätyskeskus lisäksi myy syksyisin ja keväisin kaupungin käytöstä poistettuja ajoneuvoja, työkoneita ja niiden lisälaitteita ostotarjouskilpailulla. Tarkempia tietoja toimijoista löydät Helsingin ilmastoteot verkkosivulta. (linkki lisätiedoissa)

Muita kierto- ja jakamistalouden palveluita ovat muun muassa erilaiset vuokraus- ja vertaisvuokrauspalvelut, yhteiskäyttöiset kulkuneuvot, käytettyjen ja hävikkituotteiden myynti sekä erilaiset korjaus- ja huoltopalvelut. Sekä kaupungin että yksityisten yritysten kierto- ja jakamistalouden palvelut löytyvät Pääkaupunkiseudun palvelukartalta hakusanalla kiertotalous. (linkki lisätiedoissa)

Saatavilla olevat kielet:

suomi

Yhteystiedot ja toimipisteet:

 1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    >   

Palvelusta vastaa:

Kaupunkiympäristön toimiala


Suomeksi | På svenska » | In English »