Suoraan sisältöön

Romaniperhetyö

Romaniperheille suunnattua tavoitteellista ja suunnitelmallista perhetyötä perheen kotona.

Työ on suunnattu varhaista tukea tarvitseville perheille, lastensuojelun perheille sekä jälkihuoltonuorille. Perhetyöllä tuetaan arjen hallintaa, vanhemmuutta sekä lasten ja nuorten koulunkäyntiä. Romaniperhetyöntekijät auttavat perhettä myös käytännön asioiden hoitamisessa eri virastoissa.

Avoin perhekerhotoiminta on suunnattu pääkaupunkiseudun romaniperheille. Perhekerhossa järjestetään vanhempien keskusteluryhmiä, ohjattua toimintaa lapsille sekä teemallisia asiantuntijavierailuja. Perhekerhossa on mahdollista saada myös yksilökohtaista ohjausta ja neuvontaa arjen tilanteisiin.

Romaniperhetyöntekijät antavat konsultaatioapua romanikulttuurista sekä romanilasten ja nuorten koulunkäyntiin, koulutukseen ja työllistymiseen liittyvissä asioissa. Lisäksi heiltä saa tukea romaniperheiden kohtaamiseen haasteellisissa asiakastilanteissa esim. lastensuojelussa tai aikuissosiaalityössä.

Romaniperhetyöntekijät järjestävät koulutusta romanikulttuurista ja romaniperheiden kanssa tehtävästä asiakastyöstä. Koulutusta järjestetään kaikille Helsingin kaupungin työntekijöille ja työyhteisöille sekä oppilaitoksille.

Romaniperhetyöntekijät osallistuvat moniammatilliseen verkostotyöhön koko kaupungin tasolla.

Palvelu on asiakkaalle maksutonta.

Käytön edellytykset:

Romaniperheet

Palvelu on tarkoitettu helsinkiläisille.

Saatavilla olevat kielet:

suomi

Lue lisää:

Aiheeseen liittyvät palvelut:

Palvelusta vastaa:

Sosiaali- ja terveystoimiala


Suomeksi | På svenska » | In English »