Suoraan sisältöön

Aamupäivätoiminta

Perusopetuksen aamupäivätoimintaa järjestetään kaupungin peruskouluissa tai koulujen lähellä olevissa leikkipuistoissa. Aamupäivätoiminta on vapaaehtoista ja maksutonta. Toiminnassa ei tarjota erillistä aamupalaa mutta lapsilla on mahdollisuus nauttia omia eväitä.

Toimintaa järjestetään tarvittaessa kaikissa Helsingin 87 suomenkielisessä ja 14 ruotsinkielisessä kouluissa. Aamupäivätoiminnan ohjaajana toimii koulun oma henkilökunta tai koulu voi ostaa palvelun ulkopuoliselta taholta esimerkiksi iltapäivätoiminnan palveluntuottajalta tai urheiluseuralta.

Aamupäivätoiminnassa painottuvat kaverisuhteet ja myönteisten vuorovaikutustaitojen kehittyminen. Toiminta on lapsilähtöistä yhdessäoloa, jossa vapaamuotoinen ja osittain ohjattu toiminta tukee lapsen toiminnallisen koulupäivän hyvää aloitusta. Toiminta voi olla esimerkiksi leikkimistä, pelaamista, ulkoilua, lepäämistä ja lukemista.

Aamupäivätoimintaa järjestetään koulun lukuvuoden aikana koulukohtaisia toiminta-aikoja noudattaen klo 8.00-10.00 välisenä aikana riippuen koulujen lukujärjestyksistä. Toimintaa ei järjestetä koulujen loma-aikana eikä lauantaikoulupäivinä.

Käytön edellytykset:

Helsingissä koulua käyville 1.-2.-luokkalaisille ja 3.-4. -luokkalaisille erityisen tuen oppilaille.

Toimintaa ei järjestetä koulujen loma-aikana eikä lauantaikoulupäivinä.

Saatavilla olevat kielet:

suomi, ruotsi, englanti

Asiointipalvelut:

Aiheeseen liittyvät palvelut:

Palvelusta vastaa:

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Helsinki


Suomeksi | På svenska » | In English »