Suoraan sisältöön

Leikkipuistojen koululaisten toiminta

Lasten ulkotoimintaan suunniteltu ympäristö mahdollistaa lasten leikin ja liikkumisen omien mieltymysten mukaan. Leikkipuiston toiminnassa lapset ovat vakuutettuja. Koululaisten leikkipuistotoiminta järjestetään pääosin suomeksi. Kaikki lapset ovat tervetulleita mukaan toimintaan.

Leikkipuiston henkilöstöllä, sosiaaliohjaajilla ja ohjaajilla, on kasvatus- tai sosiaali- ja terveysalan koulutus. Leikkipuistossa ohjaajat huolehtivat lasten ja toimintaympäristön turvallisuudesta.

Päivittäinen toiminta alkaa lapsen koulutyön päätyttyä ja päättyy joko klo 16.00 tai 16.30.

Leikkipuistojen koululaisten ohjattuun toimintaan ilmoittaudutaan. Toiminta on maksutonta.

Ilmoittautuminen syksyn toimintaan alkaa maaliskuussa. Toimintaan voi ilmoittautua läpi toimintakauden.
Ohjattua toimintaa järjestetään sekä sisällä että ulkona. Toiminta on monipuolista lapsen leikkiin, liikkumiseen, taiteisiin ja kulttuuriperintöön perustuvaa ja mahdollistaa myönteiset oppimiskokemukset. Leikkipuistossa lapset ovat aktiivisia toimijoita; toiminnan suunnittelu ja toteutus lähtevät lasten toiveista ja tarpeista.

Lapsi voi osallistua toimintaan päivittäin tai epäsäännöllisesti. Huoltaja ilmoittaa leikkipuistoon lapsen poissaolopäivät, kotiinlähtöajan ja tiedon lapsen itsenäisestä kotiinlähdöstä. Jos lapsi ei saavu sovitusti leikkipuistoon tai poistuu ilmoittamatta toiminta-aikana, ilmoitamme siitä huoltajalle.

Käytön edellytykset:

Toiminta on suunnattu alakoululaisille. Leikkipuistojen koululaisten toiminta järjestetään Helsingin kaupungin varhaiskasvatussuunnitelman mukaisena avoimena varhaiskasvatuksena.

Ilmoittautuminen ohjattuun toimintaan ja maksulliseen välipalaan tai ilmoittautuminen ohjattuun toimintaan (leikkipuistossa mahdollisuus nauttia omia eväitä). Välipalan hinta on 36,10 €/kk. Välipalamaksuun voi hakea maksuvapautusta.

Ilmoittautuminen syksyn toimintaan alkaa 22.maaliskuuta. Toimintaan voi ilmoittautua läpi toimintakauden.

Koulujen loma-aikoina leikkipuistot järjestävät ohjattua loma-aikojen toimintaa ja maksuttomia päiväleirejä.

Saatavilla olevat kielet:

suomi, ruotsi, englanti

Palvelusta vastaa:

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Helsinki


Suomeksi | På svenska » | In English »