Suoraan sisältöön

Iltapäivätoiminta kouluissa

Perusopetuksen iltapäivätoimintaa järjestetään kouluissa tai koulujen lähellä olevissa toimintaan soveltuvissa tiloissa. Toimintaa järjestävät koulut, järjestöt, seurakunnat ja yksityiset tahot. Iltapäivätoiminnan aikana lapselle tarjotaan välipala.

Toimintaa järjestetään noin 200 toimintapaikassa. Jokaisessa toimintapaikassa työskentelee toiminnasta vastaava ohjaaja. Lisäksi ryhmässä toimii lapsimäärästä ja tiloista johtuen riittävä määrä muita ohjaajia.

Iltapäivätoiminta edistää oppilaiden välisiä keskinäisiä suhteita, kouluviihtyvyyttä ja kouluhyvinvointia sekä tukee koulutyötä. Toiminnassa painottuu laadukas vapaa-ajan toiminta ja se liittyy vahvasti kouluyhteisöön, lapsen päivittäiseen toimintaympäristöön.

Toimintaa tarjotaan koulun työvuoden aikana kullekin toimintaan osallistuvalle lapselle vähintään 760 tuntia opetuksen järjestäjästä riippumatta. Päivittäinen toiminta alkaa lapsen koulutyön päätyttyä ja päättyy joko klo 16.00 tai klo 17.00 toiminnan järjestäjästä riippuen. Toimintaa ei järjestetä koulujen loma-aikana eikä lauantaikoulupäivinä.

Käytön edellytykset:

Helsinkiläisille 1.-2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille. Lapset valitaan iltapäivätoimintaan lukuvuodeksi kerrallaan.

Koululaisten iltapäivätoimintaa ei järjestetä koulun loma-aikoina eikä lauantaikoulupäivinä.

Saatavilla olevat kielet:

suomi, ruotsi, englanti

Asiointipalvelut:

Yhteystiedot ja toimipisteet:

 1    2    3    4    5    6    >   

Palvelusta vastaa:

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala


Suomeksi | På svenska » | In English »