Suoraan sisältöön

Psykiatrinen sairaalahoito

Psykiatrinen sairaalahoito tarjoaa tehostettua tutkimusta, hoitoa ja kuntoutusta psykiatrisen avohoidon tueksi tai silloin, kun muut hoitomuodot ovat riittämättömiä. Sairaalatoiminta on Auroran sairaalan alueella (Nordenskiöldinkatu 20, 00250 Helsinki).

Psykiatriseen sairaalahoitoon hakeudutaan lähetteellä tai kiireellisissä tapauksissa Malmin tai Haartmanin sairaalan päivystyksen kautta.

Sairaalassa on psykiatrinen ensihoito-osasto, erityishoidon osasto, yleispsykiatrisia osastoja, mielialahäiriöosastoja sekä psykoosilinjan akuutti- ja kuntoutusosastoja. Sen lisäksi Auroran sairaalan alueella toimii mm. erityishoidon poliklinikka, liikkuvaa ja tehostettua avohoitoa tarjoava yksikkö, ryhmäterapiakeskus, psykiatrian fysioterapia- ja liikuntapalvelut, päiväosastoja sekä avohoitovalmennus- ja asumiskuntoutusyksikköjä.

Hoito ja kuntoutus on monimuotoista alkaen akuuttivaiheen varhaiskuntoutuksesta ja jatkuu tarvittaessa yksilöllisesti räätälöitynä psykososiaalisena ja ammatillisena kuntoutuksena.

Käytön edellytykset:

18 vuoden ikä.
Palvelu on tarkoitettu helsinkiläisille.
Psykiatrinen sairaalahoito edellyttää lähetteen.
Hoidosta peritään hoitopäivämaksu, katso Lisätietoja-kohta.

Ympärivuorokautinen toiminta.

Saatavilla olevat kielet:

suomi, ruotsi

Lue lisää:

Yhteystiedot ja toimipisteet:

Palvelusta vastaa:

Sosiaali- ja terveystoimiala


Suomeksi | På svenska » | In English »