Suoraan sisältöön

Asumisneuvonta

Asumisneuvonta on asunnottomuutta ja häätöjä ehkäisevää asumissosiaalista työtä. Asumisneuvonnalla pyritään ratkaisemaan mm. vuokravelan, häiritsevän elämän tai asunnon huonosta hoidosta johtuvia ongelmia.

Asumisneuvontapalvelua tarjotaan sosiaalipalvelupisteissä alueen asukkaille sekä toimeksiantosopimuksella Helsingin kaupungin asuntojen viidessä eri toimipisteessä. Tarvittaessa voi varata tapaamisajan alueen asumisneuvojalta.

Asumisneuvonta tarjoaa asiakkaille neuvontaa ja ohjausta myös sähköisesti. Sähköiset palvelut, chat ja yhteissähköposti ovat tarkoitettu alueesta riippumatta kaikille helsinkiläisille. Ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista tiedotetaan sosiaalisessa mediassa Twitterissä ja Facebookissa.

Palveluun kuuluvat lisäksi ryhmien ja koulutusten järjestäminen paikallisella tasolla. Asumisneuvonta toimii osana monipuolista verkosto-, alue- ja yhdyskuntatyötä, josta esimerkkinä maahanmuuttajien kotouttamiseen suunnattu asumiskummitoiminta sekä somalinkielinen chat-palvelu.

Käytön edellytykset:

Asumisneuvonnan palvelu on tarkoitettu kaikille asiakasryhmille. Asumisneuvonta palvelee suomeksi ja englanniksi. Lisäksi somalinkielistä palvelua tarjolla chat-kanavassa

Saatavilla olevat kielet:

suomi, ruotsi, englanti

Lue lisää:

Aiheeseen liittyvät palvelut:

Palvelusta vastaa:

Sosiaali- ja terveystoimiala


Suomeksi | På svenska » | In English »