Suoraan sisältöön

Korva-akupunktio

Päihdepoliklinikat tarjoavat viiden pisteen korva-akupunktiohoitoa osana suunnitelmallista kokonaishoitoa.

Päihdehoidossa käytetään viiden korva-akupunktiopisteen menetelmää, jota voidaan käyttää kaikissa toipumisen vaiheissa niin akuuttien vieroitusoireiden hoidossa kuin pidempiaikaisessa kuntoutuksessakin. Akupunktiolla voidaan tukea myös raittiina pysymistä, koska sillä voidaan helpottaa päihteiden mielitekoja ja vähentää stressiä. Akupunktiosta on eniten hyötyä silloin, kun se yhdistetään muuhun hoitoon.

Akupunktioneulat laitetaan tiettyihin korvalehden pisteisiin. Korva-akupunktiossa käytettävät neulat ovat pieniä ja ne laitetaan ihoon pinnallisesti. Oikealla tekniikalla kipua ei esiinny lainkaan tai se on hyvin vähäistä. Käytettyjen akupunktiopisteiden kautta voidaan lievittää tai poistaa kipuja sekä rauhoittaa ja rentouttaa kehoa ja mieltä. Kyseisillä akupunktiopisteillä voidaan myös helpottaa uniongelmia ja vähentää stressiä.

Hoito toteutetaan useimmiten hiljaisessa, avoimessa ryhmässä. Neuloja pidetään yleensä noin 40-45 minuuttia. Hoito on alussa tiheämpää ja olon kohennettua voi käyntejä vähitellen vähentää.

Palvelua on tarjolla Etelän ja Pohjoisen päihdepoliklinikoilla ja Villa Sturessa.

Käytön edellytykset:

Korva-akupunktioryhmät on tarkoitettu asiakkaille, joilla on voimassa oleva hoitokontakti jollakin alueellisella päihdepoliklinikalla ja korva-akupunktio on sisällytetty asiakkaan hoitosuunnitelmaan.

Saatavilla olevat kielet:

suomi, ruotsi, englanti, venäjä

Lue lisää:

Aiheeseen liittyvät palvelut:

Palvelusta vastaa:

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala


Suomeksi | På svenska » | In English »