Suoraan sisältöön

Ympäristöterveydenhuolto

Ympäristöterveydenhuoltoon kuuluvat terveydensuojelulain, elintarvikelain, tupakkalain ja eläinlääkintähuoltolain mukaiset tehtävät.

Kaupunkiympäristön toimialan ympäristöpalveluissa ympäristöterveydenhuollon tehtävistä vastaavat elintarviketurvallisuus- ja ympäristöterveysyksiköt.

Elintarviketurvallisuusyksikkö vastaa elintarvikelain mukaisista valvonta-, neuvonta- ja asiantuntijatehtävistä. Tehtäviin kuuluu mm. uusien elintarvikehuoneistojen ja toimijanvaihdosten ilmoitusten käsittely, tarkastukset elintarvikehuoneistoihin sekä valitusten ja ruokamyrkytysepäilyjen selvittäminen.

Elintarviketurvallisuusyksikkö vastaa myös terveydensuojelulain mukaisesta talousveden valvonnasta. Lisäksi tehtäviin kuuluvat eläinlääkintähuoltolain mukaiset tehtävät kuten eläinsuojeluvalvonta.

Ympäristöterveysyksikkö vastaa osaltaan terveydensuojelulain mukaisista valvonta-, neuvonta- ja asiantuntijatehtävistä. Se käsittelee terveydensuojelulain 13 §: n mukaiset ilmoitukset.

Ympäristöterveysyksikkö vastaa myös terveydensuojelulain mukaisista asuntojen terveydellisiä olosuhteita koskevista valvonta-, neuvonta- ja asiantuntijatehtävistä, kuten asuntojen terveyshaittaepäilysten käsittelystä ja terveyshaittojen poistamiseksi tarvittavien korjausten aikaansaamisesta.

Saatavilla olevat kielet:

suomi, ruotsi, englanti

Aiheeseen liittyvät palvelut:

Yhteystiedot ja toimipisteet:

Palvelusta vastaa:

Kaupunkiympäristön toimiala


Suomeksi | På svenska » | In English »