Suoraan sisältöön

Lastensuojelun perhehoito

Perhehoidon tavoitteena on tarjota lapselle yksilöllistä huolenpitoa ja hoitoa, pitkäaikaisia ihmissuhteita sekä turvallinen koti. Sijoituksen aikana lapsella on oikeus pitää yhteyttä hänelle läheisiin ihmisiin ja sijaisperheet tekevät yhteistyötä lapsen syntymävanhempien ja eri viranomaisten kanssa.

Sijaisperheen valinta ja lapsen siirtyminen uuteen kotiin valmistellaan huolellisesti, kaikkien osapuolten mielipiteitä kunnioittaen, mutta ensisijaisesti lapsen edun näkökulmasta. Jokaiselle lapselle haetaan juuri hänelle sopiva sijaisperhe, joka sitoutuu huolehtimaan lapsen hoidosta ja kasvatuksesta.

Perhehoidon tavoitteena on tarjota lapselle vakaa ja turvallinen kasvuympäristö. Lisäksi lapsi tarvitsee apua muodostaakseen korvaavan kiintymys- ja vuorovaikutussuhteen sekä luottamuksen häntä hoitaviin aikuisiin. Perhesijoitus on aina voimassa toistaiseksi. Lapsen ja hänen syntymäperheensä tilannetta arvioidaan säännöllisesti asiakassuunnitelmaneuvotteluissa. Pitkäaikaisen perhehoidon sosiaalityöntekijä toimii sijoitetun lapsen, sijaisperheen sekä lapsen vanhempien tukijana.

Käytön edellytykset:

Palvelu on tarkoitettu helsinkiläisille.

Saatavilla olevat kielet:

suomi

Aiheeseen liittyvät palvelut:

Yhteystiedot ja toimipisteet:

Palvelusta vastaa:

Sosiaali- ja terveystoimiala


Suomeksi | På svenska » | In English »