Suoraan sisältöön

Kuntoutussuunnittelu

Kuntoutussuunnittelijoilta saa neuvontaa ja ohjausta lääkinnällisen kuntoutuksen palveluista ja niiden järjestämisestä. Näitä palveluita ovat esim. fysio-, lymfa-, toiminta- ja puheterapiat, neuropsykologinen kuntoutus, yksilölliset apuvälineet ja sopeutumisvalmennus.

Terapiat ja pitkäaikaiseen käyttöön tarkoitetut yksilölliset apuvälineet, mm. proteesit, ortopediset jalkineet, tukisukat, ortoosit ja peruukit, hankitaan ensimmäistä kertaa aina lääkärin tai terapeutin tekemän aloitteen perusteella. Em. apuvälineitä uusittaessa otetaan yhteyttä kuntoutussuunnittelijaan, uutta lääkärin tekemää aloitetta ei yleensä tarvita.

Sosiaali- ja terveystoimiala käyttää sopimustoimittajiaan tarvittavien terapioiden ja apuvälineiden hankkimiseen.

Kuntoutussuunnittelun puhelinpalvelu
Puh. 09 3102 4701
Ma - pe klo 9 - 14

Näönhuollon kuntoutussuunnittelijan kautta hankitaan silmälaseja silmälääkärin aloitteen perusteella alle 8-vuotiaille lapsille karsastuksen tai amblyopian hoitoon. Aikuisille silmä- tai piilolaseja voidaan hankkia tietyissä silmän sairauksissa silmälääkärin suosituksesta.

Näkövammaisille hankitaan valkoisia keppejä, sanelimia ja matkapuhelimen puheohjelmia. Näiden hankinnassa voi olla suoraan yhteydessä näönhuollon kuntoutussuunnittelijaan.

Näönhuollon kuntoutussuunnittelija
Puh. 09 3106 7655

Käytön edellytykset:

Hankinnan perusteena on pitkäaikainen sairaus, vamma tai toimintavajavuus.

Palvelu on tarkoitettu helsinkiläisille.

Saatavilla olevat kielet:

suomi, ruotsi

Lue lisää:

Aiheeseen liittyvät palvelut:

Palvelusta vastaa:

Sosiaali- ja terveystoimiala


Suomeksi | På svenska » | In English »