Suoraan sisältöön

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttavan työtoiminnan tarkoituksena on parantaa asiakkaan elämänhallintaa sekä luoda edellytyksiä työllistymiselle.

Kuntouttava työtoiminta perustuu lakiin kuntouttavasta työtoiminnasta. Kuntouttava työtoiminta sovitetaan asiakkaan työ- ja toimintakyvyn sekä osaamisen mukaan niin, että se on työkykyä tukevaa ja edistävää. Kuntouttavaa työtoimintaa järjestetään pääsääntöisesti 3 kuukauden mittaisissa jaksoissa, 1-4 päivää viikossa, vähintään 4 tuntia kerrallaan.

Kuntouttavaan työtoimintaan voi hakeutua Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun eli TYP Helsingin tai oman asuinalueen aikuissosiaalityön palvelupisteen kautta.

Kuntouttavan työtoiminnan aikana asiakkaalle maksetaan työmarkkinatuki ja kulukorvaus. Palvelu perustuu asiakkaan kanssa laadittuun aktivointisuunnitelmaan. Kuntouttavaa työtoimintaa järjestetään kaupungin Työtoiminnan tuen omissa työtoimintapaikoissa, virastoissa ja laitoksissa, järjestöissä ja yhdistyksissä sekä ostopalvelupaikoissa.

Palvelu on asiakkaalle maksutonta.

Käytön edellytykset:

Palvelu on tarkoitettu pitkään työttömille olleille henkilöille, joilla on vaikeuksia löytää omaa paikkaansa työmarkkinoilla tai jotka tarvitsevat muita erityisiä työllistymisen tukitoimenpiteitä.

Palvelu on tarkoitettu helsinkiläisille.

Saatavilla olevat kielet:

suomi

Aiheeseen liittyvät palvelut:

Yhteystiedot ja toimipisteet:

 1    2    3    4    5    6    7    8    >   

Palvelusta vastaa:

Sosiaali- ja terveystoimiala


Suomeksi | På svenska » | In English »