Suoraan sisältöön

Koulumatka-avustus

Oppilaalle voidaan myöntää koulumatka-avustuksena HSL: n lippu, mikäli koulumatka on luokilla 1-6 vähintään 2 kilometriä ja luokilla 7-10 vähintään 3 kilometriä yhteen suuntaan. Koulumatkalla tarkoitetaan lyhintä jalankulkijoiden käytössä olevaa reittiä, joka mitataan koulun piha-alueen portilta oppilaan asunnon piha-alueen rajalle ReittiGIS-sovelluksella.

Koulumatka-avustus myönnetään pääsääntöisesti vain oman oppilaaksiottoalueen kouluun. Koulumatka-avustus koskee myös niitä oppilaita, jotka opiskelevat erityisopetuksessa tai osallistuvat kielikylpyopetukseen tai painotettuun opetukseen, johon oppilaat on valittu soveltuvuuskokeella.

Koulumatka-avustusta voi saada myös harvinaisen A-kielen tai seitsemänneltä luokalta alkavan B-englannin opiskelun perusteella. Oman uskonnon ja oman äidinkielen opetukseen voidaan myöntää haltijamatkakortti (arvolippu).

Erityiskuljetus voidaan myöntää erillisestä huoltajan hakemuksesta psykologin, koulukuraattorin tai lääkärin lausunnon perusteella. Kuljetukset ovat yleensä yhteistaksikuljetuksia.

Yksityiset sopimuskoulut vastaavat itse oppilaskuljetuksista.

Kaupungin lukioiden ja Stadin ammattiopiston opiskelijat maksavat koulumatkansa itse, mutta voivat hakea niihin tukea Kelalta.

Koulumatkoihin liittyvät kysymykset voi lähettää osoitteella kasko.koulumatkat@hel.fi

Käytön edellytykset:

Koulumatkatuki on tarkoitettu oppilaille, joiden koulumatkan pituus ja koulunkäynti täyttävät tuen ehdot.

Lukuvuosien aikana.

Saatavilla olevat kielet:

suomi, ruotsi

Asiointipalvelut:

Yhteystiedot ja toimipisteet:

Palvelusta vastaa:

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Helsinki


Suomeksi | På svenska » | In English »