Suoraan sisältöön

Psykiatrian poliklinikan palvelut

Psykiatrian poliklinikat tarjoavat neuvontaa sekä psykiatrista tutkimusta, hoitoa ja kuntoutusta.

Hoito poliklinikalla alkaa aina tutkimus- ja arviointikäynneillä. Tutkimuskäyntien jälkeen potilaalle annetaan hoitosuositus tai sovitaan hoidon jatkumisesta psykiatrian poliklinikalla.

Psykiatrian poliklinikoilla hoitomuotoina käytetään mm. perhe- ja verkostotyötä, yksilökeskusteluja, erilaisia ryhmämuotoisia hoitoja, toimintaterapiaa ja lääkehoitoa. Toteutunutta hoitoa arvioidaan ja suunnitellaan määräajoin yhdessä potilaan kanssa.

Jokaisella psykiatrian poliklinikalla toimii akuuttityöryhmä, joka antaa kiireellistä psykiatrista hoitoa. Akuuttityöryhmän hoitoon hakeudutaan tilanteissa, joissa potilaalla on jokin vakava psykiatrinen oire, kuten itsemurha-ajatuksia, psykoosioire tai uhka sen alkamisesta tai vaikea-asteinen masennusoire tai hänellä on vakava elämänkriisi, johon liittyy psyykkisiä oireita.

Käytön edellytykset:

Yli 18 vuoden ikä
Palvelu on tarkoitettu helsinkiläisille.
Hoitoon hakeudutaan lääkärin lähetteellä tai soittamalla suoraan akuuttityöryhmään; akuuttityöryhmään voi ottaa yhteyttä myös potilaan omainen tai muu läheinen henkilö.
Palvelu on potilaalle maksuton. Peruuttamattomista poisjäänneistä peritään maksu.

Arkipäivisin, iltavastaanotot kerran viikossa
Akuuttityöryhmät antavat palveluja psykiatrisen poliklinikan aukioloaikana.
Psykiatrian poliklinikalla jo hoidossa olevat potilaat voivat hakeutua äkillisissä asioissa poliklinikan kiirevastaanotolle ilman etukäteisajanvarausta ma-pe klo 10.00 - 10.30.

Saatavilla olevat kielet:

suomi, ruotsi

Aiheeseen liittyvät palvelut:

Yhteystiedot ja toimipisteet:

 1    2    3    >   

Palvelusta vastaa:

Sosiaali- ja terveystoimiala


Suomeksi | På svenska » | In English »