Suoraan sisältöön

Kotihoito

Kotihoito auttaa sinua päivittäisissä toimissa kuten sängystä nousemisessa, wc-käynneissä, peseytymisessä, pukeutumisessa ja syömisessä. Avustamme sinua myös lääkehoidossa.

Seuraamme kotikäynneillä terveydentilaasi. Kotihoitoon voi kuulua myös lääkärin määräämää sairaanhoitoa, jos et voi käyttää muita terveyden- ja sairaanhoidon palveluja.

Voimme järjestää säännöllistä kotihoitoa tarvittaessa päivittäin, myös yöaikaan. Osa kotihoidosta voi olla etähoitoa, jossa otamme sinuun yhteyttä puhelimitse tai tablettitietokoneella. Etäyhteydellä voimme esimerkiksi tarkastaa vointisi ja muistuttaa sinua tärkeistä asioista.

Päivittäisestä hoidostasi vastaavat lähihoitajat, terveydenhoitajat ja sairaanhoitajat. Hyvinvoinnistasi huolehtivat myös kodinhoitajat, kotiavustajat sekä fysio- ja toimintaterapeutit. Voit saada myös henkilökohtaista huolenpitoa täydentäviä tukipalveluja, kuten ateriapalvelun.

Teemme henkilökohtaisen hoito- ja palvelusuunnitelman. Kotihoito voi olla myös tilapäistä, esimerkiksi sairaudesta toipumisen ajan.

Kotihoito ja sen tukipalvelut ovat sinulle maksullisia. Voit saada kotihoitoa kaupungin tuottamana palveluna tai ostopalveluna, jolloin olemme ostaneet palvelun yksityiseltä yritykseltä. Vaihtoehtoisesti voimme antaa sinulle palvelusetelin, jolla voit itse hankkia palvelun hyväksymiltämme yrityksiltä.

Jos haluat hakea kotihoitoa, ota yhteyttä Seniori-infoon. Teemme kotihoidosta päätöksen.

Saatavilla olevat kielet:

suomi, ruotsi

Asiointipalvelut:

Aiheeseen liittyvät palvelut:

Palvelusta vastaa:

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala


Suomeksi | På svenska » | In English »