Suoraan sisältöön

Kehitysvammaisten lyhytaikaishoito

Lyhytaikaishoitoa järjestetään kehitysvammaisille lapsille, nuorille ja aikuisille kotona asumisen tueksi. Lyhytaikaishoidon tavoitteena on tukea omaisten jaksamista ja antaa kehitysvammaisille ihmisille mahdollisuus harjoitella asumista kodin ulkopuolella. Palvelua voidaan järjestää myös silloin, kun jostain äkillisestä syystä kehitysvammainen henkilö ei voi asua kotonaan.

Lyhytaikaishoitoa järjestetään ryhmäkodeissa sekä perhe- ja laitoshoidossa. Kaupungin omissa yksiköissä lyhytaikaishoitoa on tarjolla Isonniitynkadun, Hyvösen, Solinan ja Pihlajiston ryhmäkodeissa sekä Sofianlehdon Visiitissä. Lyhytaikaishoitoa voidaan myöntää myös palvelusetelillä tai ostopalveluna, jos kaupungin omissa paikoissa ei ole tilaa tai ne eivät ole sopivia.

Lyhytaikaishoito on maksullista. Lyhytaikaisjakson tavoitteet määritellään yhteistyössä asiakkaan ja asiakkaan lähiyhteisön kanssa.

Palvelua haetaan oman asuinalueen kehitysvammahuollon sosiaalityöntekijältä.

Käytön edellytykset:

Asiakas ja hänen lähiyhteisönsä arvioivat yhteistyössä sosiaalityöntekijän kanssa palvelutarvetta, palvelun sopivuutta ja määrää.

Palvelu on tarkoitettu helsinkiläisille.

Saatavilla olevat kielet:

suomi

Aiheeseen liittyvät palvelut:

Palvelusta vastaa:

Sosiaali- ja terveystoimiala


Suomeksi | På svenska » | In English »