Suoraan sisältöön

Kehitysvammaisten tilapäishoito

Tilapäishoitoa järjestetään kehitysvammaisille lapsille, nuorille ja aikuisille kotona asumisen tueksi. Tilapäishoidon tavoitteena on tukea omaisten jaksamista ja antaa kehitysvammaisille ihmisille mahdollisuus harjoitella asumista kodin ulkopuolella. Palvelua voidaan järjestää myös silloin, kun jostain äkillisestä syystä kehitysvammainen henkilö ei voi asua kotonaan.

Tilapäishoitoa järjestetään ryhmäkodeissa sekä perhe- ja laitoshoidossa. Kaupungin omissa yksiköissä tilapäishoitoa on tarjolla Aurinkolahden, Isonniitynkadun ja Tilkan ryhmäkodeissa sekä Humalistonkadun tilapäishoidon yksikössä ja tilapäishoidon osastolla Visiitissä.
Tilapäishoitoa voidaan myöntää myös palvelusetelillä tai ostopalveluna, jos kaupungin omissa paikoissa ei ole tilaa tai ne eivät ole sopivia.

Tilapäishoito on maksullista. Tilapäisjakson tavoitteet määritellään yhteistyössä asiakkaan ja asiakkaan lähiyhteisön kanssa.

Palvelua haetaan oman asuinalueen kehitysvammahuollon sosiaalityöntekijältä.

Käytön edellytykset:

Asiakas ja hänen lähiyhteisönsä arvioivat yhteistyössä sosiaalityöntekijän kanssa palvelutarvetta, palvelun sopivuutta ja määrää.

Palvelu on tarkoitettu helsinkiläisille.

Saatavilla olevat kielet:

suomi

Aiheeseen liittyvät palvelut:

Palvelusta vastaa:

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala


Suomeksi | På svenska » | In English »