Suoraan sisältöön

Ikääntyneiden päivätoiminnan palveluseteli

Kun yli 65 vuotta täyttänyt henkilö haluaa osallistua päivätoimintaan, hänen tulee olla yhteydessä Seniori-infoon. Kun päivätoiminnan tarve yhdessä työntekijän kanssa todettu ja asiakas on saanut myönteisen päivätoimintapäätöksen, henkilö voi valita kaupungin tarjoaman päivätoimintapaikan vaihtoehtona päivätoiminnan palvelusetelipaikan. Halutessaan hän voi kuitenkin palata kaupungin tarjoamaan päivätoimintapaikkaan.

Jos henkilö valitsee palvelusetelivaihtoehdon, hänelle myönnetään päivätoiminnan palveluseteli. Seteli voi olla suuruudeltaan 50 euroa/päivä, jolloin se ei sisällä kuljetusta päivätoimintapaikkaan vaan henkilö tai hänen läheisensä huolehtivat kuljetuksesta itse. Toinen palvelusetelivaihtoehto sisältää kuljetuksen, sen arvo on 65 euroa/päivä.

Palvelusetelivaihtoehdossa asiakkaan kustannettavaksi jää se osuus tuottajan päivätoiminnan päivähinnasta, joka ylittää myönnetyn palvelusetelin arvon.

Esimerkiksi, jos tuottaja perii päivätoiminnasta ilman kuljetusta 60 euroa, asiakkaan maksettavaksi jää 10 euroa. Tai jos tuottaja perii päivätoiminnasta ilman kuljetusta 70 euroa, asiakkaan maksettavaksi jää 20 euroa.

Palvelusetelivaihtoehdossa tulee huomioida se, että asiakkaalle jäävä maksuosuus saattaa olla jonkin verran suurempi kuin kunnallisesta päivätoiminnasta perittävä maksu, joka on 17,90 euroa/päivä. Palvelusetelivaihtoehto vaatii asiakkaalta enemmän omatoimisuutta paikan valinnassa ja yhteydenpidossa palvelusetelituottajaan. Palvelusetelivaihtoehdon avulla päivätoimintapaikan saattaa saada nopeammin kuin kaupungin päivätoimintapaikan.

Käytön edellytykset:

Yli 65 vuotta täyttänyt henkilö, jonka päivätoiminnan tarve on yhdessä työntekijöiden kanssa todettu.

Palvelu on tarkoitettu helsinkiläisille.

Saatavilla olevat kielet:

suomi, ruotsi

Palvelusta vastaa:

Sosiaali- ja terveystoimiala

Aiheeseen liittyvät palvelut:
Suomeksi | På svenska » | In English »

JAA