Suoraan sisältöön

Päihdehuollon jälkikuntoutus

Jälkikuntoutus on tukimuoto päihdekuntoutujille, jotka ovat toipumassa päihderiippuvuudesta.

Jälkikuntoutuksen vaihe alkaa silloin, kun päihteiden käyttö on loppunut ja voimavaroja löytyy muuhunkin kuin raittiina pysymiseen. Jälkikuntoutuksen vaihe on yksi vaihe päihdekuntoutujan toipumisessa joko varsinaisen päihdehoidon rinnalla tai sen jälkeen.

Jälkikuntoutuksen tehtävänä on helpottaa toipujan itsenäisen elämän rakentamista tarjoamalla tukea arkeen sekä kuntoutukseen liittyvien asioiden selvittelyyn. Jälkikuntoutuksen tuki on konkreettista arkielämän ongelmien selvittelyä, jossa tuen tarpeeseen reagoidaan joustavasti ja nopeasti erityisesti erilaisissa kriisitilanteissa ja kuntoutuksen siirtymävaiheissa. Jälkikuntoutukseen kuuluu päihdekuntoutujan ammatillinen kuntoutus, jossa etsitään ratkaisuja kuntoutujan kouluttautumiseen, työllistymiseen tai työkyvyn arviointiin.

Jälkikuntoutuksen työntekijät tekevät liikkuvaa työtä, jolloin asiakkaita tavataan tarpeen mukaan myös heidän kotonaan ja eri palveluissa, esim. päihde- ja psykiatrian poliklinikoilla, TE-toimistoissa, Kelassa, sosiaalitoimessa jne. Asiakkuuden kesto vaihtelee asiakkaan tilanteesta riippuen, yleensä kyse on pitkäkestoisesta prosessista.

Päihdehuollon jälkikuntoutus ja vertaistukijärjestö Suojatie ry. toimivat yhdessä Harjulan kumppanuustalossa.

Palvelu on asiakkaille maksutonta.

Käytön edellytykset:

Palvelu on tarkoitettu täysi-ikäisille päihdekuntoutujille ja heidän läheisilleen.

Palvelu on tarkoitettu helsinkiläisille.

Saatavilla olevat kielet:

suomi, ruotsi, englanti

Lue lisää:

Aiheeseen liittyvät palvelut:

Palvelusta vastaa:

Sosiaali- ja terveystoimiala


Suomeksi | In English »