Suoraan sisältöön

Hammashoito

Suun terveydenhuollon tehtävänä on edistää väestön suun terveyttä ja järjestää suun terveydenhuollon palveluja. Käytössä on 37 hyvin varustellun hammashoitolan lisäksi liikkuva suunhoitoyksikkö ja jalkautuvia palveluja. Ajanvaraus toimii keskitettynä puhelinpalveluna, jossa suun terveydenhuollon ammattihenkilö arvioi potilaan hoidon tarpeen. Hoitoon pääsy määräytyy hoidon tarpeen ja sen edellyttämän kiireellisyyden mukaan. Tutkimuksista ja hoidosta peritään asiakasmaksuasetuksen mukaiset maksut 18 vuotta täyttäneiltä.

Aikuisväestö ohjataan siihen hoitolaan, missä hoitoaikoja on kulloinkin parhaiten tarjolla. Lasten ja liikuntarajoitteisten asiakkaiden palvelut pyritään antamaan lähihoitolassa. Osa palveluista ostetaan yksityishammaslääkäreiltä erityyppisinä ostopalveluina. Erikoishammaslääkäritasoisen hoidon ja virka-ajan ulkopuolisen päivystyksen Helsinki järjestää isäntäkuntana Espoossa, Helsingissä, Kauniaisissa, Kirkkonummella ja Vantaalla hoitoon oikeutetuille asiakkaille.

Suun terveydenhuollossa hyödynnetään nykyaikaista tekniikkaa monipuolisesti. Käytössä on sähköiseen potilastietojärjestelmään integroituja palveluja: varatuista ajoista voi saada automaattisen tekstiviestimuistutuksen ja hoitoloissa voi ilmoittautua itseilmoittautumislaitteilla. Ajanvarauksessa on takaisinsoittopalvelu.

Käytön edellytykset:

Palvelu on tarkoitettu helsinkiläisille.

Saatavilla olevat kielet:

suomi, ruotsi, englanti

Asiointipalvelut:

Aiheeseen liittyvät palvelut:

Yhteystiedot ja toimipisteet:

 1    2    3    4    5    6    7    8    >   

Palvelusta vastaa:

Sosiaali- ja terveystoimiala


Suomeksi | På svenska » | In English »