Suoraan sisältöön

Kaupungin palvelut


Hae palvelun nimellä:


Palvelut aakkosittain:  


Katso myös

Tulostettava lomake
Luvat
Hakemukset


Tilaa kaupanvahvistaja ja kysy kaupanvahvistukseen liittyviä asioita lähettämällä sähköpostia tai olemalla suoraan yhteydessä kaupanvahvistajiin.
Lue lisää palvelusta...
Maalämpökaivon rakennettavuusselvityksessä saat tiedon siitä, onko kohdealueen alla maanalaisia tiloja, rakenteita, tilavarauksia tai johtoja, jotka voivat vaikuttaa maalämpösuunnitelmiin. Tai sijaitseeko kiinteistö pohjavesi-, luonnonsuojelu- tai muinaismuistoalueella, joka voi estää maalämmön rakentamisen.Tarvitset maalämmön rakennettavuusselvityksen hankkeen rakennus- tai toimenpidelupahakemusta varten.
Lue lisää palvelusta...
Tilaa maastoonmerkintä ja sijaintikatselmus kaupunkimittauspalvelun asiakaspalvelusta. Kun tilaat maalämmön sijaintikatselmuksen, toimita samalla porausraportti osoitteeseen kymp.maalampo@hel.fi.Lähetä tilaus sähköpostilla tai tule tekemään se paikan päälle. Asiakaspalvelu on auki ma-ti 8.15-12.00 ja ke-pe 12.00-15.00. Asiointi paikan päällä ainoastaan ajanvarauksella.
Lue lisää palvelusta...
Tilaa rajan- tai korkeudennäyttö sähköpostilla kaupunkimittauspalvelun asiakaspalvelusta. Voit kysyä lisätietoa puhelimitse kaupunkiympäristön asiakaspalvelusta.Kaupunkimittaus suorittaa rajan- ja korkeudennäytön noin 1-2 viikon kuluessa tilauksen tekemisestä ja ne ovat maksullisia palveluita.
Lue lisää palvelusta...
Jos työskentely kadulla tai puistossa vaikuttaa jalankulkuun, pyöräliikenteeseen tai muuhun ajoneuvoliikenteeseen, tarvitaan suunnitelma tilapäisistä liikennejärjestelyistä. Suunnitelma tarvitaan myös silloin, kun pysäköintipaikkoja varataan muuhun käyttöön siirtokehotuskyltillä.
Lue lisää palvelusta...
Vuokraamme sesonkimyyntipaikkoja juhlapäivien ja kaupunkitapahtumien ajaksi.
Lue lisää palvelusta...
Tarvitset toimenpideluvan esimerkiksi pienen talousrakennuksen rakentamiseen, useisiin korjaus- ja muutostöihin sekä maalämpö- tai jätevesijärjestelmän rakentamiseen.
Lue lisää palvelusta...
Kaupunki vuokraa yrityksille ja yrittäjille liike-, toimisto- ja teollisuustontteja eri puolilta kaupunkia.
Lue lisää palvelusta...
Tonttikorkeusilmoitus on osa rakennuslupaan tarvittavaa kartta-aineistoa. Ilmoituksessa annetaan pihamaan korkeusasemat suhteessa katukorkeuksiin ja naapurikiinteistöihin.
Lue lisää palvelusta...
Yrittäjät voivat vuokrata kaupungin toreilta vakituisen tai kausimyyntipaikan. Kausimyyntiluvalla voi myydä torilla joka päivä (ma-la) tai vain yhden päivän. Kausimyyntipaikkoja voi hakea milloin vain. Vakituiset myyntipaikat vuokrataan hakemusten perusteella vuosittain helmikuun lopussa.
Lue lisää palvelusta...
Tukkutorin alueella on erityyppisiä ja erikokoisia tuotanto- ja varastotiloja, joita vuokrataan yrityksille.
Lue lisää palvelusta...
Tarvitset luvan tupakkatuotteiden, nikotiinesteiden ja nikotiinivalmisteiden vähittäismyyntiin. Nikotiinivalmisteiden myyntilupa voidaan myöntää vain sellaisiin myyntipaikkoihin, joilla on myös tupakkatuotteiden ja nikotiininesteiden vähittäismyyntilupa.
Lue lisää palvelusta...
Lue rakennustyöhön ryhtyvän ja vastaavan työnjohtajan vastuista ja velvollisuuksista. Työnjohtaja nimetään ja työnjohtajaksi haetaan Lupapisteessä. Rakennusvalvonta arvioi ja hyväksyy vastaavan työnjohtajan kelpoisuuden hankekohtaisesti.
Lue lisää palvelusta...
Tarvitset luvan tapahtuman järjestämiseen kadulla, torilla tai puistossa, jos tapahtuma rajoittaa alueen yleistä käyttöä.
Lue lisää palvelusta...
Kun haluat sijoittaa yleiselle alueelle pysyvästi mainoslaitteen, josta vuokraat mainostilaa yrittäjille, tarvitset siihen vuokrasopimuksen. Voit myös vuokrata siltojen kaiteita banderollimainontaa varten.
Lue lisää palvelusta...
Elintarviketoiminnan aloittamisesta ulkotilassa (liikkuva elintarvikehuoneisto) tulee tehdä elintarvikelain 10 §:n mukainen toiminnan rekisteröinti-ilmoitus.
Lue lisää palvelusta...
Varaa aloituskokous alueen rakennustyön työmaavalvonnasta vastaavalta tarkastusinsinööriltä tai rakennusmestarilta. Soita puhelinpalveluaikana ma klo 11-12 ja to klo 10.30-12. Yhteystiedot löydät karttapalvelusta.
Lue lisää palvelusta...
Hankkeeseen ryhtyvä tai hänen valtuuttama asiamies nimeää työnjohtajan Lupapisteessä, josta tulee ilmoitus nimetylle työnjohtajalle sähköpostitse. Työnjohtaja hyväksyy valtuutuksen Lupapiste-palvelussa. Työnjohtaja vie omat tietonsa ja tallettaa tarvittavat liitteet ja jättää hakemuksen tai tekee ilmoituksen. Rakennusvalvonta hyväksyy hakemuksen tai pyytää tarvittavat lisätiedot.
Lue lisää palvelusta...
Vesialuetta voi vuokrata esimerkiksi ravintolalaivalle ja vedenpäällistä terassia varten.
Lue lisää palvelusta...
Vihertukkutorin paikkoja vuokrataan vihannesten, perunan, sienten, marjojen ja kukkien myyntiä varten.
Lue lisää palvelusta...

<   1  2  3  4  5  6  7  8   >
02.11.2022 08:56