Suoraan sisältöön

Asukaspysäköintitunnuksen rekisteritunnuksen muutos

Asukaspysäköintitunnuksen haltijan tulee olla asukaspysäköintitunnukseen merkityn ajoneuvon omistaja, haltija tai muu haltija. Asukaspysäköintitunnus tulee olla sidottu vain yhteen ajoneuvoon; kahden ajoneuvon asukaspysäköintitunnuksen rekisteritunnuksen muutos tulee hoitaa kaupunkiympäristön asiakaspalvelussa.

Käsittelyaika:

Asukaspysäköintitunnuksen rekisteritunnuksen muutoskäsittelyaika on noin kaksi arkipäivää.

Maksut:

Asukaspysäköintitunnuksen rekisteritunnuksen muutoksesta ei peritä maksua. Muutos voi kuitenkin johtaa siihen, että pysäköintitunnuksen hinta joko laskee tai nousee.

Lisätietoja:

Rekisteritunnuksen muutos on mahdollista sähköisesti, puhelimitse, postitse tai kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalvelupisteessä (katso yhteystiedot alla olevasta linkistä).

Jos tunnuksen hinta kallistuu rekisteritunnuksen muutoksen vuoksi, palautetaan tunnuksessa jäljellä olevat täydet kuukaudet ja asiakkaalle tehdään uusi tunnus. Jos hinta halpenee, palautetaan ylijäävä osa asiakkaalle.

Sähköinen asiointi

 Siirry asiointipalveluun »


Vaatii tunnistautumisen

Käytön edellytykset:

1. Asukaspysäköintitunnus tulee olla hakijan nimissä.
2. Asukaspysäköintitunnus tulee olla sidottu vain yhteen ajoneuvoon; kahden ajoneuvon asukaspysäköintitunnuksen rekisteritunnuksen muutos tulee hoitaa kaupunkiympäristön asiakaspalvelussa (Työpajankatu 8, Helsinki).
3. Uuden ajoneuvon tulee olla rekisteröity hakijan nimiin tai hakijan tulee liittää hakemukseen ajoneuvon myyjäliikkeen kauppasopimus.
4. Lomakkeessa tähdellä merkityt kentät tulee olla täytetty.

Asian käsittelyn eteneminen:

Asian käsittelyn eteneminen:
1. Hakija lähettää ilmoituksen asukaspysäköintitunnuksen osoitteenmuutoksesta.
2. Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu käsittelee rekisteritunnuksen muutoksen ja tekee tarvittaessa kaupungin taloushallintopalvelulle rahanpalautuspyynnön.
3. Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu ilmoittaa rekisteritunnuksen muutoksen vahvistuksesta ja rahanpalautuksesta hakijalle.

Lisätietoja asioinnista:

Hakijalla tulee olla verkkopankkitunnus tai mobiilivarmenne lomakkeen lähettämisen jälkeen tehtävää vahvaa Suomi.fi-tunnistamista varten.

Saatavilla olevat kielet:

suomi

Palvelusta vastaa:

Kaupunkiympäristön toimiala

Suomeksi