Suoraan sisältöön

Työsuhdeasunnon hakeminen

Voit hakea työsuhdeasuntoa kohdekohtaisesti valitsemalla asuntoja työsuhdeasuntohakemuksella. Hakemuksen täyttämisen jälkeen tunnistaudu pankki- tai mobiilitunnuksilla. Kun olet vahvistanut hakemuksen, se tallentuu asukasvalintajärjestelmäämme.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vahvaan tunnistautumiseen, käy tunnistautumassa vuokra-asunnon haun neuvonnassa osoitteessa Työpajankatu 8. Tarvitset mukaan ajokortin, passin tai henkilökortin. Asuntohakemus on mukana asukasvalinnoissa vasta tunnistumiskäynnin jälkeen.

Voimassaoloaika:

Hakemus on voimassa 3 kuukautta sen jättämisestä tai muutosten tekemisestä.

Maksut:

Asuntojen hakeminen ja välitys on maksutonta, eikä asunnon vastaanottajalta peritä vuokravakuuksia tai muita takuumaksuja. Vuokra peritään laskulla.

Sähköinen asiointi

 Hakemus työsuhdeasuntoon »


Vaatii tunnistautumisen
Henkilöasiakkaille

Käytön edellytykset:

Hakijan tulee olla töissä Helsingin kaupungilla.

Palvelu saatavilla joka päivä ympäri vuorokauden

Asian käsittelyn eteneminen:

Työsuhdeasuntoa haetaan kohdekohtaisesti valitsemalla asuntoja työsuhdeasuntohakemuksella. Asuntoihin voi tutustua tarkemmin vapaiden vuokra-asuntojen esittelysivulla. Hakemuksen täyttämisen jälkeen tunnistaudut pankki- tai mobiilitunnuksin. Kun olet lähettänyt hakemuksen, sinun tulee vielä vahvistaa hakemus. Kun olet vahvistanut hakemuksen, hakemus on vastaanotettu ja se tallentuu asukasvalintajärjestelmään.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vahvaan tunnistautumiseen, tulee sinun käydä tunnistautuassa vuokra-asunnon haun neuvonnassa osoitteessa Työpajankatu 8. Tarvitset mukaan ajokortin, passin tai henkilökortin. Neuvonnassa asuntoneuvoja vahvistaa henkilöllisyytesi taustajärjestelmään, jonka jälkeen pääset luomaan käyttäjätunnuksen ja salasanan sähköpostiosoitteesi avulla. Asuntohakemus on mukana asukasvalinnoissa vasta tunnistumiskäynnin jälkeen.

Sinun on mahdollista päivittää hakemustasi. Hakemusta voi muokata tai sen voi uudistaa ilman muokkauksia. Uusi tai päivitetty hakemus korvaa aikaisemmin lähetetyn hakemuksen. Vanhentunutta hakemusta ei voi päivittää tai kopioida, vaan hakijan tulee tehdä uusi hakemus. Asuntohakemusta voivat päivittää vain hakija itse.

Työsuhdeasunnot ovat Helsingin kaupungin työsuhteeseen sidottuja ja niihin solmitaan toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus. Työsuhdeasuntojen pienen määrän ja hakijoiden suuren määrän vuoksi työsuhdeasuntoa ei pystytä tarjoamaan kaikille hakijoille.

Lisätietoja asioinnista:

Työsuhdeasunnon hakemiseen liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä vuokra-asunnon haun neuvontaan.

Saatavilla olevat kielet:

suomi, ruotsi, englanti

Palvelusta vastaa:

Kaupunkiympäristön toimiala

Suomeksi | På svenska » | In English »