Suoraan sisältöön

Asukaspysäköintitunnuksen hankkiminen ja muutokset

Kantakaupungissa asuvat voivat hankkia asukaspysäköintitunnuksen, joka oikeuttaa pysäköimään asukaspysäköintipaikoilla.

Asian käsittelyn eteneminen:

Koronavirustilanteen takia tunnusta haetaan ensisijaisesti sähköisesti ja muutokset ilmoitetaan puhelimitse.

*************

Asukaspysäköintitunnus on mahdollista hakea sähköisesti verkon kautta, puhelimitse tai henkilökohtaisesti asioimalla kaupunkiympäristön asiakaspalvelussa osoitteessa Sörnäistenkatu 1 (katso aukioloajat oheisesta linkistä Lisätietoa-otsikon alta).


Asiointi edellyttää käyntiä asiakaspalvelussa silloin, kun tunnukset tietoihin tehdään muutoksia esimerkiksi osoitteen tai ajoneuvon vaihtumisen takia.

Lue tarkemmat ohjeet tunnuksen hankkimisesta kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.hel.fi/asukaspysakointi (linkki ohessa).

Käsittelyaika:

Uuden asukaspysäköintitunnuksen hakemuksen käsittelyaika on noin kaksi arkipäivää.

Voimassaoloaika:

Asukaspysäköintitunnus on voimassa tunnuksen myöntämisen jälkeen, kun hakija on maksanut tunnuksen.

Maksut:

Maksun suuruuteen vaikuttaa useampi tekijä, kuten asukaspysäköinnin alue, ajoneuvon päästöluokka, talouteen kuuluvien ajoneuvojen määrä ja mahdolliset alennukset. Katso hinnasto saadaksesi tarkempia tietoja. Tunnuksen hinta vahvistetaan hakemuksen käsittelyn jälkeen.

Lisätietoja:

Tunnuksen voi saada jokainen asukaspysäköintialueella asuva, jolla on ajokortti ja joka ajoneuvorekisterin mukaan omistaa tai hallitsee henkilö-, paketti- tai mopoautoa tai moottoripyörää.

Lisätietoja asukaspysäköinnistä tunnuksen käytöstä, ehdoista ja hinnasta saat kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.hel.fi/asukaspysakointi ja kaupunkiympäristön asiakaspalvelusta (katso linkit Lisätietoa-otsikon alla).

Puhelinpalvelu:

09 310 22111
avoinna ma 08:15-17, ti-to 08:15-16, pe 10-15

Palvelusta vastaa:

Kaupunkiympäristön toimiala

Suomeksi | På svenska » | In English »

JAA