Suoraan sisältöön

Neuvolan sähköinen asiointi

Äitiys- ja lastenneuvolassa on käytettävissä sähköinen ajanvaraus, viestintä ja sähköisiä lomakkeita.

Asian käsittelyn eteneminen:

Ajanvaraus

Voit varata, siirtää, perua tai tarkistaa varattuja aikoja oman terveydenhoitajan vastaanotolle. Saat varatusta ajasta muistutuksen tekstiviestinä.

Suurin osa äitiys- ja lastenneuvola-ajoista on varattavissa sähköisesti. Äitiysneuvolan ensikäynti, synnytyksen jälkeinen kotikäynti ja jälkitarkastus sekä lastenneuvolan 4-6 vko, 4 kk, 8 kk, 18 kk sekä lääkärin ajanvarauksiin liittyvät asiat hoidetaan oman terveydenhoitajan kanssa vastaanotolla tai sähköisen asioinnin viestillä tai neuvolan puhelinpalvelusta 09 310 55530 ma-pe klo 8-14.


Viestit ja lomakkeet

Voit lähettää omalle terveydenhoitajallesi viestin suojatussa yhteydessä. Terveydenhoitajasi voi lähettää sinulle sähköisenä viestinä tai tekstiviestinä hoitoosi liittyviä ohjeita ja tietoja, esimerkiksi laboratoriotuloksia.

Kun saat sähköisen viestin terveydenhoitajaltasi sähköisen asioinnin tilillesi, saat siitä ilmoituksen matkapuhelimeesi. Viestit tallentuvat potilastietojärjestelemään omaan tai lapsesi hoitokertomukseen.

Äitiysneuvolan esitietolomake ja verensokerin omaseurantalomake ovat neuvolassa käytössä olevia sähköisen asioinnin lomakkeita, joiden käyttöön saat erilliset ohjeet neuvolasta tarpeen mukaan.


Miten saat palvelun käyttöösi

Asiointipalveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella osoitteessa asiointi.hel.fi. Palvelun saat käyttöösi neuvolan ensikäyntivarauksen jälkeen täyttämällä sähköisen asioinnin sopimuksen asiointi.hel.fi-sivustolla terveydenhuollon lomakkeet -otsikon alta. Lapsen puolesta-asioinnin sopimus tehdään paperisella sopimuslomakkeella, jonka voit käydä tulostamassa osoitteesta asiointi.hel.fi. Lomakkeita on saatavilla myös neuvoloissa ja terveysasemilla. Tuo allekirjoitettu sopimus neuvolaan tai terveysasemalle.

Sähköinen asiointi

 Terveydenhuollon lomakkeet »

 Terveydenhuollon ajanvaraus »

 Terveydenhuollon viestit »


Vaatii tunnistautumisen
Tallentuu asiointikansioon

Käytön edellytykset:

Palvelu on tarkoitettu helsinkiläisille.

Vaatii äitiys- tai lastenneuvola-asiakkuuden. Yhteys neuvolan puhelinpalveluun p. 09 310 55530.

Avoinna joka päivä ympäri vuorokauden

Saatavilla olevat kielet:

suomi, ruotsi

Aiheeseen liittyvät palvelut:Palvelusta vastaa:

Sosiaali- ja terveystoimiala

Suomeksi