Suoraan sisältöön

Helsingin värikaava

Joidenkin talojen ja alueiden julkisivuvärityksien suunnitelmia saa Helsingin julkisivuväritysten hakupalvelusta. Hakupalvelu auttaa vanhojen, ennen vuotta 1960 rakennettujen rakennusten alkuperäisen tai aikakauteen kuuluvan värityksen selvittämisessä.

Asian käsittelyn eteneminen:

Rakennuksen alkuperäisen värin palauttaminen julkisivukorjaushankkeen yhteydessä on usein toivottavaa. Julkisivuvärityksen suunnittelussa on syytä pitäytyä aikakauden värityksissä. Hakupalvelu toimii apuna alkuperäisen värityksen selvittämisessä. Aineistosta löytyy moneen helsinkiläiseen rakennukseen liittyvää tietoa värisuunnitelmien laatimisen lähtökohdaksi.

Julkisivuvärityksen suunnitteluun tulee aina palkata ammattilainen, joka selvittää myös hankkeen luvanvaraisuuden rakennusvalvonnasta. Julkisivuvärityksen suunnittelussa tulee huomioida lisäksi yksittäisen rakennuksen tyyli- ja värityshistoria - Helsingin värikaava antaa vain yleispiirteisen kuvan eri tyylisuuntien ja ajanjaksojen julkisivuvärityksistä.

Lisätietoja:

Tikkurila on laatinut Helsinki-väreille myös uudet värimallit. Rakennusvalvontaviraston arkisto lainaa uusia värimalleja taloyhtiöille ja suunnittelijoille.

Aiheeseen liittyvät palvelut:Palvelusta vastaa:

Kaupunkiympäristön toimiala

Suomeksi | På svenska »