Suoraan sisältöön

Tontit ja toimitilat yrityksille

Kaupunki vuokraa toimitilojaan yrityksille ja yhteisöille. Tarjolla on erikokoisia ja -tasoisia, eri puolilla Helsinkiä sijaitsevia liike-, toimisto- ja palvelutiloja sekä kaupungin yksiköiltä vapautuneita erikoistiloja. Vuokraneuvottelijat auttavat valinnassa.

Tori- ja kauppahallipaikkojen vuokrauksesta vastaavat tilapalvelu ja Helsingin Tukkutori,  jonka alueelta Kalasatamassa elintarvikealan yritykset voivat lisäksi vuokrata tiloja.

Kioskit ja kioskipaikat vuokrataan tarjousten perusteella. Vuokrasopimukset solmitaan määräaikaisina. Kaupungin omistamia kioskeja ja kioskipaikkoja vuokraa kaupunkiympäristön alueidenkäyttö. Myös liikkuvan eli niin sanotun ketterän kioskin pitäminen on mahdollista

Helsingin kaupunki vuokraa toimitiloja ja tontteja rakentamiseen. Kuva: Helsingin kaupunki
Kaupunki vuokraa toimitilojaan ja tontteja rakentamiseen.

Tonttien vuokraus: Kaupungin omistamien toimisto- ja liiketonttien sekä teollisuus- ja varastotonttien luovutuksesta vastaa kaupunkiympäristön toimiala. Toimistotonttien vuokra-aika on yleensä 60 vuotta ja muiden tonttien 30 vuotta.

Toimistotonttien vuokrasopimuksiin voidaan sisällyttää ostomahdollisuus. Tällä hetkellä tontteja on eniten tarjolla Helsingin pohjois- ja koillisosissa. Tontteja on tapauskohtaisesti mahdollista yhdistää tai jakaa pienemmiksi. Tontit on rakennettava kolmen vuoden kuluessa vuokrauksesta.

Yritysten käyttöön tarkoitettuja tontteja ja toimitiloja vuokraavat ja myyvät Helsingissä kaupungin lisäksi lukuisat yksityiset tahot.JAA
05.12.2019 17:23