Vaikuta ja osallistu

 

Vaikuta kaupungin virastojen toimintaan

Haluatko vaikuttaa kaupunkiin ja auttaa kaupunkia toimimaan paremmin? Nuorten kaupunkia koskevat aloitteet ohjataan Ruuti.net –aloitekanavasta asiasta vastaavaan virastoon. Saat vastauksen aloitteesi asiasta vastaavalta työntekijältä. Ole valmiina perustelemaan aloitteesi ja keskustelemaan asiasta.


Vaikuttamisjärjestelmä Ruuti – kaikkia helsinkiläisiä nuoria varten

Ruuti on helsinkiläisten nuorten oma vaikuttamisjärjestelmä. Ruudin avulla pyritään varmistamaan, että helsinkiläisnuoret 
saavat äänensä kuuluviin kunnan päätöksenteossa.

Ruudissa nuoret pyrkivät vaikuttamaan itseään laajempiin asioihin. Ruuti kannustaa ja tukee nuoria toimimaan lähiympäristönsä ja koko kaupungin hyväksi. Ruudissa nuori voi esimerkiksi perustaa toimintaryhmän tai liittyä sellaiseen, keskustella kaupungin päättäjien kanssa ja asettua ehdolle ydinryhmään. Ruudin ydinryhmä on vuosittain valittava 13–17-vuotiaan nuoren joukko, jonka tehtävänä on toimia linkkinä helsinkiläisten nuorten ja päättäjien välillä.

Ruuti.net kokoaa helsinkiläisten nuorten ideat, teot ja aloitteet.


Voit vaikuttaa esimerkiksi näin Ruudin kautta

• Kerää ideasi taakse samanhenkisiä kavereita, ja ryhtykää toimimaan teille tärkeän asian puolesta.  Tilaa toiminnalle ja tukea toimintaan saatte lähimmältä nuorisotalolta. Nuorisoasiainkeskus myös lainaa tarvikkeita megafoneista kokoontumistiloihin.

• Hyppää mukaan olemassa olevaan kiinnostavaan nuorten ryhmään. Vaikuttavia nuorten ryhmiä löytyy esimerkiksi Ruudin MunStadi-sivuilta.

• Tee aloite ruuti.netissä.

• Keskustele päättäjien kanssa Päättäjämiitissä tai RuutiExpossa.

• Asetu ehdolle Ruudin ydinryhmään.

• Ota osaa koulusi oppilaskunnan toimintaan.

Ruuti.net kokoaa helsinkiläisten nuorten ideat, teot ja aloitteet.

 

Vaikuttaminen nuorisotaloilla

Kaikilla nuorisotaloilla voi vaikuttaa talon toimintaan talokokousten, kuukausirahojen tai RuutiBudjetin avulla. Niissä pääset mukaan suunnittelemaan nuorisotalon toimintaa, päättämään asioista sekä ottamaan kantaa budjettiin.
 

Sponssi – loistava idea mielessä? Hae Sponssia!

Sponssi on Helsingin kaupungin tarjoama tuki nuorille. Tuki voi olla toimintaraha, välineitä tai tiloja helsinkiläisille nuorten toimintaryhmille. Sponssia myönnetään projektien, hankkeiden, tapahtumien ja erilaisten tilaisuuksien toteuttamiseen. Sponssista vastaa Nuorten kansalaistoiminnan toimisto.

Sponssi


 

Talokokoukset

Kaikilla nuorisotaloilla on kaksi kertaa kuussa nuorten talokokous. Niissä pääset mukaan suunnittelemaan nuorisotalon toimintaa, päättämään asioista sekä ottamaan kantaa budjettiin.
 

Operaatio Pulssi!
Tarjoaa maksutonta harrastustoimintaa, kursseja ja tapahtumia  12-18-vuotiaille Malminkartanon, Kannelmäen ja Haagan sekä Pukinmäen, Malmin ja Tapanilan alueella. Pulssin kaikki toiminta suunnitellaan täysin nuorten toiveista. Kerro siis mielipiteesi mitä sinä haluaisit kokea, nähdä tai tehdä! Pulssin kautta voit vaikuttaa esimerkiksi nuorisotalojen, kirjastojen ja kulttuurikeskuksen toimintaan.

PulssiJAA
08.05.2017 16:25