Tukea ja neuvontaa

Ohjaamosta saat uutta suuntaa

Ohjaamo kokoaa nuorille kohdennetut palvelut saman katon alle, yhteen palvelupisteeseen. Ohjaamo tarjoaa erityisesti ilman työ- ja opiskelupaikkaa oleville nuorille yksilöllistä tukea sekä kattavat ja helposti saavutettavat koulutuksen, työllistymisen ja kuntoutuksen palvelut.

Ohjaamo

Pulmakulma vastaa kysymyksiin netissä

Pulmakulmassa voit kysyä mitä tahansa nimettömästi. Kysymyksiin vastataan viikon sisällä. Voit myös lukea aikaisempia kysymyksiä ja vastauksia, sekä vastata toisten jättämiin kysymyksiin ja antaa vinkkejä omista kokemuksista.
Käytössä myös chat-palvelu, jossa nuoret voivat keskustella kahden kesken nimettömänä, terveydenhoitajan, sosiaalityöntekijän ja psykologin kanssa.

Pulmakulma

Luotsi – yksilöllistä tukea ja monipuolista toimintaa yläkouluikäisille

Luotsi tarjoaa nuorelle monenlaista mukavaa tekemistä ja toimintaa, tukea erilaisiin elämäntilanteisiin, uusia kokemuksia, omanikäistä seuraa sekä oman tutun ohjaajan apua tarvittaessa.

Luotsissa tehdään yhdessä ohjaajan ja huoltajan kanssa nuorelle sopiva suunnitelma toiminnasta, tarvittavasta tuesta ja nuoren tavoitteista. Ohjaajat tekevät yhteistyötä huoltajien ja muiden nuoren kanssa toimivien aikuisten kanssa, kuten oppilashuoltohenkilöstön kanssa koulunkäyntiin liittyvissä asioissa. Työ painottuu nuoren vapaa-aikaan sekä toimintaan nuorten ryhmissä ja harrasteissa.

Mukaan Luotsiin pääsee ottamalla yhteyttä oman alueen Luotsin työntekijöihin. Toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista.

Luotsi

Seksuaalineuvonta Pop Tyttöjen Talossa

Tyttöjen Talossa toimii Seksuaalineuvonta Pop, joka päivystää ilman ajanvarausta maanantaisin klo 14 - 20 ja torstaisin klo 16 - 18. Palvelu on luottamuksellista.

Tyttöjen Talo

Pojille oma talo Vallilassa

Poikien Taloon voit tulla puhumaan mistä tahansa asiasta. Jos kaipaat kuuntelevaa korvaa esim. itsenäistymiseen, seurusteluun, perhesuhteisiin, isyyteen, kiusaamiseen tai päihteiden käyttöön liittyvissä asioissa, tule käymään Poikien Talossa tai varaa aika kahdenkeskiseen keskusteluun.

Poikien Talo

Opiskelumotivaatiota Jopo-toiminnasta

Jopo-toiminta on tarkoitettu vähintään 14-vuotiaille 7.–9.-luokkalaisille nuorille, joilta uhkaa jäädä päättötodistus saamatta. Joustavassa perusopetuksessa opiskellaan vuorotellen koulussa ja työpaikalla.

Jopo-luokka

Klaari Helsinki

Klaari Helsinki kehittää ja koordinoi nuorten ehkäisevää päihdetyötä Helsingissä. Klaari tukee nuorten kanssa toimivia tahoja aluevastuullisesti ehkäisevässä päihdetyössä. Lisäksi Klaari mahdollistaa, kehittää ja ylläpitää alueellisten verkostojen toimintaa sekä toteuttaa ehkäisevän päihdetyön tieto-ohjausta nuorten kanssa toimiville.

Klaari on osa nuorisoasiainkeskusta, mutta ehkäisevää työtä teemme kaikki yhdessä. Klaari Helsinki toteuttaa nuorten ehkäisevää päihdetyötä yhteistyössä järjestöjen, poliisin, seurakuntien ja kaupungin muiden hallintokuntien kanssa.

Siirry Klaarin sivustolleJAA
22.05.2017 16:50