Suoraan sisältöön

Toisluokkalaisen opas

1.–6. luokilla opiskellaan kahta tai kolmea kieltä äidinkielen lisäksi. Kolmannelle luokalle siirtyvä oppilas voi halutessaan ilmoittautua oman koulun valinnaisen A2-kielen opetukseen. Lisätietoja A2-kielen opiskelusta, kielivaihtoehdoista ja ilmoittautumisesta saa omalta koululta sekä osiosta Kielten opiskelu

Oppilas voi hakeutua kolmannelta luokalta alkavaan painotettuun opetukseen. Tutustu painotetun opetuksen vaihtoehtoihin ja niitä tarjoaviin kouluihin alla olevista linkeistä.

3. luokalta alkavaan painotettuun opetukseen haetaan Wilma-lomakkeella. Lomake löytyy hakuajan alkaessa Wilman Lomakkeet-osiosta nimellä Hakeutuminen 3. luokalle painotettuun opetukseen. Jos oppilas ei hae mihinkään painotettuun opetukseen, lomaketta ei tarvitse täyttää.

Jos Wilma-lomakkeella ilmoittautuminen ei ole mahdollista (esimerkiksi ulkopaikkakuntalaiset hakijat), hakea voi myös täyttämällä ja tulostamalla oheisen paperilomakkeen. Lomake palautetaan hakijan ensimmäisen hakuvaihtoehdon kouluun viimeistään 15.12.2021.

Oppilas voi hakea enintään viiteen eri koulu- ja painotusvaihtoehtoon. Hakuvaihtoehdot valitaan lomakkeelle ensisijaisuusjärjestyksessä niin, että ylin vaihtoehto on ensimmäinen hakuvaihtoehto, toiseksi ylin on toinen hakuvaihtoehto, ja niin edelleen. Jos oppilas valitaan ensimmäiseen hakuvaihtoehtoonsa, muita hakuvaihtoehtoja ei huomioida.

Lomakkeen tietoja ja valintoja voi muokata hakuajan aikana mutta ei enää sen jälkeen. Hakuajan päätyttyä valinnat ovat sitovia, ja oppilas sitoutuu ottamaan paikan vastaan, jos hänet valitaan painotetun opetuksen kouluun.

Tärkeät päivämäärät vuonna 2021-2022

  • 27.10.–11.11.2021 Koulut voivat järjestää tiedotustilaisuuksia. Tilaisuuksissa huomioidaan vallitsevan koronatilanteen osalta tarpeellinen tilaväljyys ja voimassa olevat hygienia- ja turvallisuusohjeet. Tilaisuuksien ajankohdat löytyvät koulujen verkkosivuilta.
  • 15.11.–15.12.2021 Hakuaika painotettuun opetukseen
  • 17.1.–4.2.2022 Soveltuvuuskokeet
  • 18.3.2022 Oppilaaksiottopäätösten lähettäminen huoltajille

Hakiessaan painotettuun opetukseen huoltaja sitoutuu ottamaan tarjotun paikan haetusta opetuksesta vastaan. Jos oppilas tulee valituksi painotettuun opetukseen, huoltajan tulee ilmoittaa siitä oppilaan nykyisen koulun rehtorille. Jos oppilas ei tule valituksi, hän saa jatkaa nykyisessä koulussaan ilman erillistä ilmoitusta.

In English
17.11.2021 10:19