Suoraan sisältöön

Toisluokkalaisen opas

1.–6. luokilla opiskellaan kahta tai kolmea kieltä äidinkielen lisäksi. Kolmannelle luokalle siirtyvä oppilas voi halutessaan ilmoittautua oman koulun valinnaisen A2-kielen opetukseen. Lisätietoja A2-kielen opiskelusta, kielivaihtoehdoista ja ilmoittautumisesta saa omalta koululta sekä osiosta Kielten opiskelu

Oppilas voi hakeutua kolmannelta luokalta alkavaan painotettuun opetukseen. Tutustu painotetun opetuksen vaihtoehtoihin ja niitä tarjoaviin kouluihin alla olevista linkeistä.


Ohjeet 3. luokan painotettuun opetukseen hakemiseen

Jos olet toisen luokan oppilaan huoltaja ja haluatte hakea painotettuun opetukseen, hae 3. luokan painotettuun opetukseen Wilma-lomakkeella hakuaikana. Tarkemmat ohjeet Wilma-lomakkeen täyttämiseen saa omalta koululta. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä. Hakiessaan painotettuun opetukseen huoltaja sitoutuu ottamaan tarjotun paikan haetusta opetuksesta vastaan. Jos oppilas tulee valituksi painotettuun opetukseen, huoltajan tulee ilmoittaa siitä oppilaan nykyisen koulun rehtorille. Jos oppilas ei tule valituksi, hän saa jatkaa nykyisessä koulussaan ilman erillistä ilmoitusta.

Hakeminen paperilomakkeella

Ulkopaikkakuntalaiset hakijat, ruotsinkielisessä koulussa olevat hakijat sekä yksityisissä kouluissa olevat hakijat, joilla ei ole käytössä Wilma-lomaketta, voivat hakea paperisella hakulomakkeella.  Toimita hakulomake hakuaikana siihen kouluun, joka on oppilaan ensimmäinen hakuvaihtoehto. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Tulostettava 3. luokan painotetun opetuksen hakulomake

Tärkeät päivämäärät vuonna 2022-2023

  • 24.10.–11.11.2022 Koulut voivat järjestää tiedotustilaisuuksia. Tilaisuuksien ajankohdat löytyvät  koulujen verkkosivuilta.
  • 14.11.–7.12.2022 Hakuaika painotettuun opetukseen
  • 16.1.–3.2.2023 Valintakokeet
  • 17.3.2023 Oppilaaksiottopäätösten lähettäminen huoltajille

In English16.11.2022 12:17