Suoraan sisältöön

7. luokalle siirtyminen

Jokaisella oppilaalla on oikeus päästä omaan lähikouluun tai jatkaa opiskelua yhtenäisessä peruskoulussa. Muut kuin yhtenäisessä peruskoulussa jatkavat oppilaat täyttävät oppilastietokortin 6. luokalla. Oppilastietokortilla haetaan myös painotettuun ja kaksikieliseen opetukseen. Oppilaat saavat oppilastietokortit maanantaina 2.12.2019 omalta luokanopettajaltaan.

Hakeminen painotettuun ja kaksikieliseen opetukseen

Osa kouluista tarjoaa painotettua tai kaksikielistä opetusta. Hakija voi hakea korkeintaan kahteen eri painotukseen/kaksikieliseen opetukseen. Painotettuun ja kaksikieliseen opetukseen haetaan oppilastietokortilla. Oppilastietokortti palautetaan omalle luokanopettajalle 15.1.2020 mennessä. Oppilastietokortin saa omalta luokanopettajalta tarvittaessa.

Painotettuun ja kaksikieliseen opetukseen valituksi tuleminen edellyttää hakijalta soveltuvuuskokeeseen osallistumista. Soveltuvuuskokeet järjestetään 20.1.-13.2.2020. Soveltuvuuskokeeseen osallistutaan siinä koulussa, jonne hakija on ensisijaisesti hakenut. Samalla kokeella voi hakea myös muihin samaa painotusta tai kaksikielistä opetusta tarjoaviin kouluihin. Tutustu hakijan oppaaseen.JAA
06.12.2019 01:41