Suoraan sisältöön

Englanninkieliset vaihtoehdot

Osassa Helsingin kaupungin kouluista järjestään perusopetusta suomen kielen lisäksi englannin kielellä. Englanninkielisen opetuksen muotoja ovat englanninkielinen perusopetus, kaksikielinen (suomi-englanti) perusopetus sekä englantirikasteinen opetus. Nämä eroavat toisistaan englannin kielen määrän ja hakukäytänteiden perusteella. Esimerkiksi englanninkieliseen perusopetukseen ja kaksikieliseen opetukseen haetaan soveltuvuuskokeella, kun taas englantirikasteiseen opetukseen voivat osallistua kaikki halukkaat oppilaat, joiden lähikoulussa sitä on tarjolla.

Tutustu tarkemmin Helsingin kaupungin perusopetuksen englanninkielisiin vaihtoehtoihin alla olevien linkkien kautta. Huomaathan, että englannin kielen määrä vaihtelee usein kouluittain.

Jos olet kiinnostunut perusopetuksen englanninkielisiin vaihtoehtoihin hakeutumisesta, tutustu hakukäytänteisiin ja -edellytyksiin huolellisesti.

Englanninkielinen opetus

Englanninkielisen perusopetuksen ohjelmassa opetus on täysin englanniksi. Ainoa poikkeus on suomen kielen ja kirjallisuuden oppiaine, jota opiskellaan suomeksi. 

Lue lisää pääsyvaatimuksista ja hakupäivämääristä englanninkielisen perusopetuksen sivulta.

Englanninkielisessä perusopetuksessa noin 80 prosenttia opetuksesta on englanniksi ja 20 prosenttia suomeksi.


Kaksikielinen (suomi-englanti) perusopetus

Kaksikielisessä suomi-englanti perusopetuksessa 25–50 prosenttia opetuksesta on englanniksi ja loput suomeksi. Tämä sopii erityisesti niille oppilaille, jotka osaavat suomea tai englantia, tai molempia kieliä.

Lue lisää pääsyvaatimuksista, hakeutumisesta sekä kaksikielistä (suomi-englanti) perusopetusta tarjoavista kouluista kaksikielisen opetuksen pääsivulta.

Kaksikielisessä (suomi-englanti) opetuksessa 25 – 50 prosenttia opetuksesta on englanniksi ja loput suomeksi.

Englantirikasteinen perusopetus

Englantirikasteisessa opetuksessa 10–25 prosenttia opetuksesta on englanniksi ja loput suomeksi.

Lue lisää englantirikasteisesta perusopetuksesta ja lähikouluista, joissa sitä on tarjolla englantirikasteisen opetuksen pääsivulta.

Englannin kielirikasteisessa opetuksessa 10 - 25 prosenttia opetuksesta on englanniksi ja loput suomeksi.


Lisätiedot ja tiedustelut:

Englanninkieliset ja kaksikieliset palvelut

Kun sinulla on kysyttävää englannin- tai kaksikielisestä opetuksesta, soita, lähetä sähköpostia tai varaa aika henkilökohtaiseen etäneuvontaan.

Email eduguidance@hel.fi

Puh.  +358 9 310 76965


07.11.2022 13:18