Suoraan sisältöön

Lisäopetus (kymppiluokat)

Perusopetuksen lisäopetus (ns. kymppiluokka) on tarkoitettu nuorille, jotka haluavat parantaa jatko-opinnoissa tarvittavia opiskelutaitoja. Tavoitteena on, että lisäopetusvuoden jälkeen nuorella on jatko-opintosuunnitelma ja valmiudet toteuttaa suunnitelmansa.

Lisäopetuksen tavoitteet ja sisällöt kuvataan Helsingin lisäopetuksen opetussuunnitelmassa.

Helsingin kaupungin perusopetuksen lisäopetukseen voidaan valita nuori, joka on saanut perusopetuksen päättötodistuksen vuonna 2021 tai 2020 ja jonka kotikunta on Helsinki.

Lukuvuonna 2021-2022 perusopetuksen lisäopetusta järjestetään Stadin ammatti- ja aikuisopiston Hattulantien, Kullervonkadun, Ilkantien ja Vilppulantien toimipaikoissa.

Lisäopetukseen haetaan Opintopolun kautta.

Luva, Valma ja lisäopetus yhdistyvät Tuvaksi

Uusi 1.8.2022 alkava tutkintokoulutukseen valmentava koulutus (Tuva-koulutus) yhdistää aiemmat nivelvaiheen koulutukset eli perusopetuksen lisäopetuksen (kymppiluokka), lukioon valmentavan koulutuksen (Luva) ja ammatilliseen koulutuksen valmentavan koulutuksen (Valma).

Tuva-koulutuksen kesto on enimmillään vuoden, jonka aikana opiskelija voi tarkentaa suunnitelmiaan jatko-opinnoista, korottaa perusopetuksen arvosanoja ja opiskella osia lukio- ja ammatillisesta koulutuksesta. Tuva-koulutus on suunnattu sekä oppivelvollisille että muille valmentavaa koulutusta tarvitseville.

Perusopetuksen lisäopetusta on tarjolla lukuvuoden 2022 loppuun saakka.


Ruotsinkielinen kymppiluokka14.10.2021 15:19