Suoraan sisältöön

Sähköinen ilmoittautuminen

Ensimmäiselle luokalle voi ilmoittautua sähköisesti

Omaan lähikouluun ilmoittaudutaan osoitteessa  asti.hel.fi 9.–29.1.2023. Lapsen lähikoulu kerrotaan oppivelvollisuusilmoituksessa sekä ilmoittautumisaikana osoitteessa  asti.hel.fi sisäänkirjautumisen jälkeen. Oppivelvollisuusilmoitus postitetaan lapsen kotiosoitteeseen 4.1. alkaen.

Astin kautta voi ilmoittautua suomen- tai ruotsinkieliseen lähikouluun. Lisäksi esiopetuksessa kielikylvyssä olevat voivat ilmoittautua opinpolun mukaiseen kielikylpykouluun. Jos ilmoittautuu muuhun kuin äidinkielenmukaiseen lähikouluun, tarvitaan kaikkien huoltajien suostumukset. Suostumukset annetaan Astissa 29.1.2023 mennessä.

Ilmoittautumisohjeet

Sisäänkirjautuminen

Avaa selain tietokoneellasi, tabletillasi tai älypuhelimellasi.

  1. Siirry osoitteeseen asti.hel.fi
  2. Valitse haluamasi toimintakieli sivun oikeasta ylälaidasta
  3. Paina painiketta “Kirjaudu sisään”
  4. Tunnistaudu ja jatka palveluun
  5. Ensimmäisellä Asti-kirjautumisella lue ja hyväksy henkilötietojen käsittely Astissa.

Kouluun ilmoittautuminen

  1. Valitse lapselle koulu
  2. Valitse A1-kieli *)
  3. Tarvittaessa huolehdi kaikkien huoltajien suostumukset
  4. Ilmoittautumisen jälkeen anna opetuksen järjestämiseen liittyvät tiedot

*) Osa kouluista tarjoaa kielirikasteista opetusta englannin kielellä. Jos valitset kielirikasteiseen opetukseen osallistumisen, osassa kouluista A1-kieli on automaattisesti englanti eikä tätä vaihtoehtoa voi muuttaa, kun taas joissakin kouluissa myös kielirikasteiseen opetukseen osallistuvat oppilaat voivat valita A1-kieleksi muun kuin englannin.

Painotettuun, laajamittaiseen kaksikieliseen ja englanninkieliseen opetukseen hakeudutaan ilmoittautumalla valintakokeeseen

Ilmoittautumisaika elokuussa 2023 alkavaan painotettuun, kaksikieliseen ja englanninkieliseen opetukseen 1. luokalle oli 9.–29.1.2023. Ilmoittautumisaika valintakokeeseen on päättynyt.

Jos lapsi hakeutuu painotettuun, laajamittaiseen kaksikieliseen tai englanninkieliseen opetukseen, huoltajan ei tarvitse käydä tekemässä Asti-järjestelmässä mitään.

Lapsi voi hakeutua yhteensä viiteen eri koulu- ja painotusvaihtoehtoon. Vaihtoehdot ilmoitetaan lomakkeella ensisijaisuusjärjestyksessä. Oppilasvalintoja tehdessä hakijan vaihtoehdot käsitellään huoltajan ilmoittamassa järjestyksessä, ja jos lapsi pääsee ensimmäiseen hakuvaihtoehtoonsa, muita vaihtoehtoja ei käsitellä. Valinnat ovat ilmoittautumisajan jälkeen sitovia, ja jos lapsi tulee valituksi opetukseen, huoltaja sitoutuu ottamaan paikan tarjotusta opetuksesta vastaan.

Lisätietoa painotetusta opetuksesta löytyy painotetun opetuksen sivuilta. Englanninkielisen ja kaksikielisen opetuksen vaihtoehtoihin voi tutustua Perusopetusta eri kielillä -sivuilla.30.01.2023 10:03