Suoraan sisältöön

Esiopetusikäisten lasten yksityisen hoidon tuki toimintavuonna 2019 - 2020

Kansaneläkelaitos (Kela) maksaa yksityisessä varhaiskasvatuksessa olevista esiopetusikäisistä lapsista esiopetuksen toiminta-ajalla (elo-toukokuu) seuraavasti. Esikouluikäisistä maksetaan hoitorahaa 63,38 euroa ja tulosidonnainen hoitolisä puolittuu, jos lapsen varhaiskasvatusoikeus on yli 20 tuntia viikossa. Mikäli lapsi osallistuu vain esiopetukseen, yksityisen hoidon tukea ei makseta. Esiopetuksessa olevista lapsista ei makseta Helsinki-lisää.

Kela, yksityisen hoidon tuet

Tukien maksaminen kesäajalta 1.6 - 31.7

Helsinki-lisä maksetaan esiopetusikäisille lapsille kesäajalta täysimääräisenä yli 20 tuntia viikossa kestävään hoitoon.

Jos asiakkaalle maksetaan yksityisen hoidon tukea myös nyt tai tukea on maksettu kesäkuuta edeltäviltä kuukausilta, ei tarvitse tehdä mitään erityistä yksityisen hoidon tuen osalta. Kesä- ja heinäkuulta maksettava tuen määrä muuttuu Kelan toimesta, jos asiakas on hakenut tukea heinäkuun loppuun asti tai toistaiseksi, eikä lapsen hoitoajoissa tai hoitomaksuissa tapahdu muutoksia.

Kaupungin antama päätös yli 20 tuntia laajemmasta varhaiskasvatusoikeudesta on voimassa toimintakausikohtaisesti 31.7 asti.  JAA
06.12.2019 01:25