Suoraan sisältöön

Esiopetusikäisten lasten yksityisen hoidon tuki toimintavuonna 2021-2022

Kansaneläkelaitos (Kela) maksaa yksityisessä varhaiskasvatuksessa olevista esiopetusikäisistä lapsista esiopetuksen toiminta-ajalla (elo-toukokuu) yksityisen hoidon tukea seuraavasti:

Osa-aikaiseen varhaiskasvatukseen osallistuvasta esiopetusikäisestä lapsesta yksityisen hoidon tuen hoitoraha on 64,24 €/kk ja mahdollinen hoitolisän määrä puolet tavallisesta eli enintään 73,41 e/kk. Mikäli lapsi osallistuu vain esiopetukseen, yksityisen hoidon tukea ei makseta. Esiopetuksessa olevista lapsista ei makseta Helsinki-lisää muutoin paitsi hoitolisää saaville perheille maksetaan ns. ylimääräistä Helsinki-lisää 60 €/kk. Yksityisen varhaiskasvatuksen palveluntuottaja, jolla on oikeus järjestää esiopetusta, voi kuitenkin hakea Helsingin kaupungilta esiopetuskorvausta 470 €/kk.

Kelan yksityisen hoidon tuet

Esiopetusta antavat yksityiset päiväkodit

Tukien maksaminen kesäajalta 1.6. - 31.7

Helsinki-lisä maksetaan esiopetusikäisille lapsille kesäajalta täysimääräisenä yli 25 tuntia viikossa kestävään varhaiskasvatukseen.

Jos asiakkaalle maksetaan yksityisen hoidon tukea myös nyt tai tukea on maksettu kesäkuuta edeltäviltä kuukausilta, ei tarvitse tehdä mitään erityistä yksityisen hoidon tuen osalta. Kesä- ja heinäkuulta maksettava tuen määrä muuttuu Kelan toimesta, jos asiakas on hakenut tukea heinäkuun loppuun asti tai toistaiseksi, eikä lapsen hoitosopimuksessa, hoitoajoissa tai hoitomaksuissa tapahdu muutoksia.10.08.2021 11:23