Suoraan sisältöön

Varhaiskasvatuksen palveluohjaus

Yhteystiedot
varepalveluohjaus@hel.fi
puh. 09 310 80488 (ma-pe klo 9-15)

Mitä varhaiskasvatuksen palveluohjaus tekee?

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen palveluohjaus neuvoo tarvittaessa paikan hakemiseen liittyvissä asioissa.

Varhaiskasvatuksen hakemukset käsitellään ja päätökset tehdään varhaiskasvatuksen palveluohjausyksikössä lokakuusta 2021 alkaen.

Päiväkotien johtajat, perhepäivähoidon ohjaajat ja johtavat leikkipuisto-ohjaajat eivät enää käsittele hakemuksia eivätkä tee valintapäätöksiä.

Keskitetyn palveluohjauksen tavoitteena on entistä toimivampi varhaiskasvatuspaikkojen myöntäminen.

Varhaiskasvatuksen paikan myöntämisen perusteet eivät muutu palveluohjauksen muutoksen myötä. Ne löytyvät sivulta Varhaiskasvatus paikan saaminen tai jos sitä ei käytetä.

Hakeminen varhaiskasvatukseen

  • Asti-asiointipalvelussa voit hakea kunnallisiin päiväkoteihin, perhepäiväkotiin, ryhmäperhepäiväkotiin, kolmiperhepäiväkotiin, iltahoitoon, vuoropäiväkotiin ja pohjoissaamenkieliseen päiväkoti Susannaan. Astin kautta tehtyjä hakemuksia voit muokata itse lukittumispäivään saakka.

  • Sähköisessä asiointipalvelussa voit hakea kerhoihin, esiopetukseen ja esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen Sähköisen asiointipalvelun kautta tehtyjä hakemuksia voit muokata ottamalla yhteyttä varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen.

  • Mikäli sinulla/perheelläsi ei ole suomalaisia henkilötunnuksia, sinulla/perheelläsi ei ole suomalaisia pankkitunnuksia, sähköinen hakeminen ei ole muuten sinulle/perheellesi mahdollista tai jollain perheessäsi on turvakielto, voit hakea varhaiskasvatukseen paperilomakkeella. Palauta paperihakemus ensisijaisesti postitse osoitteeseen Varhaiskasvatuksen palveluohjaus, Töysänkatu 2 D, PL 51300, 00099 Helsingin kaupunki. Myös tietyt leikkipuistot ottavat paperihakemuksia vastaan. Katso hakemuksia vastaanottavat leikkipuistot.

Lisätietoa hakemisesta
01.10.2021 10:28