Suoraan sisältöön

Jakomäki-Puistola-Suutarilan perhepäivähoito

Linnunradantie 8, 00740 Helsinki
PL 74999, 00099 Helsingin kaupunki
Sähköposti pph.suutarila@hel.fi
Perhepäivähoidon ohjaaja Merja Kaleva
Puh. 09 3107 3465
Sähköposti merja.kaleva@hel.fi

Toiminta

Jakomäki-Puistola-Suutarilan perhepäivähoitoon kuuluvat vanha Puistola, Tapulinkaupunki, Heikinlaakso, Siltamäki, Töyrynummi, Suutarila ja Jakomäki. Alueen 1-6-vuotiaille lapsille on tarjolla päivähoitoa ja varhaiskasvatusta.

Perhepäivähoito on hyvä vaihtoehto perheelle, joka haluaa lapselleen kodinomaista ja yksilöllistä hoitoa pienessä ryhmässä. Toiminta perhepäivähoidossa on monipuolista ja joustavaa. Turvallisessa hoitoympäristössä toiminta on kiireetöntä; lapsen yksilöllisyydelle, omatoimisuudelle ja oppimiselle jää aikaa. Lapsille annetaan aikaa leikkiä; lapsi ei leiki oppiakseen vaan oppii leikkiessään. Lasta tuetaan oppimaan; ei ole epäonnistumisia, on vain oppimiskokemuksia.

Perhepäivähoidossa henkilökunta järjestää tiimeittäin lapsille kerhotoimintaa oman ryhmän päivittäisen toiminnan lisäksi. Hoitajat toimivat kasvatuskumppaneina vanhempien kanssa.

Puistola on sekoitus vanhaa omakotitaloaluetta ja uudempaa pientalorakentamista. Runsas luonto ja puistot tekevät alueesta viihtyisän ja mukavan asuinalueen. Tapulikaupungissa on hyvä leikki- ja urheilukenttä ja metsäalue retkeillä.

Ryhmäperhepäiväkodit ja perhepäivähoitajat

Puistolan ja Tapulin alueella on viisi omassa kodissaan toimivaa perhepäivähoitajaa. Jakomäessä on kolme perhepäivähoitajaa sekä ryhmäperhepäiväkoti Simpukka. Heikinlaaksossa toimii ryhmäperhepäiväkoti Pikku-Heikki

Suutarilassa alueella toimii 12 kotona toimivaa perhepäivähoitajaa, ryhmäperhepäiväkoti Arttu ja varakoti Tiikeri.

Perhepäivähoitolasten varahoito on järjestetty alueen ryhmäperhepäiväkoti Sirkassa. Myös alueen päiväkodeissa hoidetaan perhepäivähoidon varalapsia tarvittaessa.

Toiminta-ajatus

Tarjoamme lapsilähtöisen ja kodinomaisen kasvuympäristön, jossa aikuiskontakti on läheinen ja jossa on hyväksyvä ja avoin ilmapiiri.

Arvoja

Turvallisuus, yksilöllisyys, toisten huomioonottaminen ja kunnioitus
Tavoitteenamme on kasvattaa onnellinen ja tasapainoinen lapsi.

Tervetuloa perhepäivähoitoon!

Alueen toimintasuunnitelma (pdf)JAA
26.11.2018 10:49