Suoraan sisältöön

Terveys

Varhaiskasvatuksen lähtökohtana on tarjota turvallinen ja lapsen kehitystä tukeva hoitoympäristö. Vanhemmat vastaavat lapsen terveydenhoidosta. Lapsen asioita hoidetaan luottamuksellisesti.

Terveydenhoito

Lastenneuvoloiden henkilöstöä kutsutaan tarvittaessa alustamaan ajankohtaisista teemoista perheille ja varhaiskasvatuksen henkilöstölle. Lastenneuvolan määräaikaistarkastukset toteutetaan yhteistyössä vanhempien ja varhaiskasvatuksen henkilöstön kanssa.

Terveydenhoitohenkilöstö osallistuu tarvittaessa vanhempien luvalla lasten hoitoa ja tukitoimien järjestämistä koskeviin neuvotteluihin. Epidemiatilanteissa tarvitaan lasten ja heidän vanhempiensa yhteystietoja. Helsingin Epidemiologinen toiminta ohjeistaa, toteuttaa ja tiedottaa epidemian hoidon yhteistyössä muun terveydenhuollon kanssa. 

Päivittäinen hygienia

Kädet pestään saippualla ja vedellä sekä kuivataan huolellisesti sisään tullessa, ennen ruokailua, vaipanvaihdon ja aivastamisen tai yskimisen jälkeen.

Epidemiatilanteissa siivousta ja pintojen pyyhkimistä tehostetaan erityisesti WC-tiloissa.

Varhaiskasvatusyksiköissä ei käytetä käsihuuhteita alkoholipitoisuuden tai alkoholittoman huuhteen sisältämän, 17.8.2017 lähtien kielletyn PHMB:n (polyheksametyleenibiguanidin) vuoksi.

Lasten hampaiden hoito

Varhaiskasvatuksessa ehkäistään hampaiden reikiintymistä näin:

  • syödään säännöllisesti
  • vältetään sokeria
  • ei napostella
  • lapsille tarjotaan ksylitolipastillit lounaan jälkeen.

Kotona lapsen hampaat harjataan kaksi kertaa päivässä.JAA
12.02.2019 11:58