Suoraan sisältöön

Kielirikasteinen esiopetus

Kielirikasteisessa eli suppeammassa kaksikielisessä esiopetuksessa korkeintaan 25% toiminnasta järjestetään muulla kuin suomen kielellä. Kielirikasteista esiopetusta järjestetään ranskaksi, venäjäksi, englanniksi ja espanjaksi. Kohdekielinen toiminta on säännöllinen ja luonteva osa ryhmän toimintaa.

Helsingissä on neljä kiertävää kielirikasteista esiopettajaa, jotka opettavat ja toimivat omalla kohdekielellään esiopetusryhmissä ja mahdollistavat näin lasten kielen oppimisen osana esiopetusta. Kielirikasteisessa esiopetuksessa kohdekieltä käytetään rinnakkain suomen kielen kanssa leikkien, laulaen ja toiminnallisia menetelmiä apuna käyttäen. Tavoitteena kielirikasteiselle esiopetukselle on uuteen kieleen tutustuminen ja positiivisen asenteen luominen uuden kielen oppimiseen. Kielirikasteinen esiopetus tukee luontevasti monikielisyyttä ja eri kulttuurien kohtaamisia.

Kielirikasteista esiopetusta annetaan seuraavissa päiväkodeissa:

  • Ranska: Auringonkukka, Satakieli, Valkea ja Toivo
  • Ruotsi: Satama
  • Venäjä: Leipuri ja Myllyratas
  • Englanti: Aapiskukko, Franzenia, Hertta, Herttua, Himmeli, Kanava, Kulosaari, Maunula, Merituuli, Pacius, Perttu, Sakara, Suurmetsä, Vaskiniitty, Viikinki
  • Espanja: Alku-Käpylinna ja Kesäheinä


JAA
03.04.2019 12:03